+380673870816 +380673870816

У Рівному пройшов круглий стіл до 25-річчя з дня аварії на Чорнобильській АЕС

Усе ближчою на календарі стає дата, яка сколихнула не лише Україну, але й увесь світ. У квітні виповниться 25 років з дня аварії на Чорнобильській атомній станції. Втім, наслідки ми відчуваємо і досі. Основні проблеми постраждалих від цієї катастрофи та пошук шляхів їх вирішення, зібрали за круглим столом представників влади, медицини та громадських організацій.
     До нагальних проблем, голова Рівненської обласної громадської організації "Союз Чорнобиль" Георгій Хиля, відносить житлове питання, лікування, санітарно-курортне оздоровлення, харчування дітей та пенсійне забезпечення.
     В обласному диспансері радіаційного захисту населення про ці проблеми знають не з чуток. Адже фінансування не вистачає навіть на мінімальні витрати. Минулого року держава виділяла на одну людину, в середньому 3 гривні 25 копійок - 3 гривні 50. Цього ж року ця сума зменшилась до гривні п’ятдесяти. Як зізнається головний лікар, виживають за  рахунок спонсорських коштів. На одного хворого, всередньому виділяється 5 гривень. Подібні щорічні круглі столи, як переконує Сергій Шевчук допомагають знайти порозуміння та допомогти чорнобильцям.
     Нагадаємо, у нашій області забрудненими є 6 районів, а це 7,5 тисяч кілометрів сільськогосподарських угідь та лісових масивів, де в окремих місцях показник радіаційного забруднення перевищує норму вдвічі.

 


110420_Likarnya sferadesigner

Схожі статті