+380673870816 +380673870816

У Рівному пройшов конкурс юних гумористів "Поліські пересмішники"

У Рівненському академічному обласному театрі ляльок сміх лунав звідусіль. Ювілейний огляд-конкурс юних гумористів "Поліські пересмішники" об’єднав усіх веселунів.  

Конкурс "Поліські пересмішники" вже вп’яте проходить на теренах нашої області. Цього разу позмагатися у категорії "Найкумедніший" зібралося близько п’ятдесяти конкурсантів області, яких розділили на дві категорії: молодшого віку – представники позашкільної освіти та старшого - учні загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів.

Кузьма Парух, організатор конкурсу "Поліські пересмішники":

- Конкурс дуже приємний. Коли я заходжу, то кажу, щоб діти сміялися, адже посмішка продовжує життя. У цьому році дуже багато учасників. Є гуртові перекази байок, мініатюр, є одинарні. Вони найбільше закохані у Павла Глазового. Коли вони його читають, то в них на устах посмішка.

Усі виступи юних гумористів були пронизані фольклорною тематикою. Яскраві костюми, дитяча щирість, акторська гра та влучні комічні фрази не залишили байдужими нікого.

Учениця Рівненського торгово-промислового ліцею Катерина Сирота з гумором крокує по життю завжди. Сьогодні виступає в дуеті з колегою. Із упевненістю говорить, що посмішка – це ключ до серця кожної людини. 

Катерина Сирота, учасниця конкурсу "Поліські пересмішники":

- Жарти – це наше життя. Ми займаємося ще й КВНом. Готові все віддати аби бути на сцені. Це не просто наше покликання, а сенс нашого життя.

Оцінювали артистизм та комізм юних учасників члени журі, серед яких були літератори, артисти лялькового театру та методисти.

Юрій Береза, письменник, член журі конкурсу "Поліські пересмішники":

- Треба поставити оцінки так, щоб було чесно, відверто. Щоб діти відчули, що їх оцінюють, знають, бачать.

Завтра стануть відомі результати конкурсу. Найсмішніші отримають грошові винагороди та можливість позмагатися за титул кращого на Всеукраїнському конкурсі "Усміхнемося щиро Вишні", який проходитиме у Полтаві. Можливо, серед цих юних конкурсантів зростають майбутні письменники, автори гуморесок.

 

Схожі статті