+380673870816 +380673870816

У Рівному пройшов другий тур відкритого чемпіонату із спортивного боулінгу

У минулі вихідні пройшов другий тур відкритого чемпіонату Рівного із спортивного боулінгу. Участь у ньому взяли 35 учасників із різних куточків України. 

Спортивний боулінг у Рівному відтепер набуває все серйозніших масштабів. Місяць тому  у боулінг-клубі "Хутір" стартував відкритий турнір під патронатом Всеукраїнської федерації. На вихідних пройшов другий етап. Уньому взяли участь професійні боулери. Із 35 учасників перемогу здобув Валерій Якимчук, який у цьому виді спорту уже давно не аматор. Він і організував цей захід. Втім, цей факт - звичайний збіг обставин. У цьому виді спорту фальсифікації неможливі. Розділили усіх учасників на дві групи: професіонали та аматори. 

Валерій Якимчук, переможець 2 туру у групі "А", тренер ФСБУ:

- Це все для того, щоб більше знаходити молодих спортсменів. Щоб вони боролися у своїй категорії, адже їм теж приємно виграти медалі, призи від наших партнерів.

Навчитися грати неважко, розповіли учасники. Гра непроста і потребує регулярних тренувань та знання техніки. Переможець туру у групі "Б" львів’янин Василь Гарапко розповів, що у наш час, для цього потрібне лише бажання. 

Василь Гарапко, переможець 2 туру у групі "Б":

- Це спорт. Є свої техніки, тренування. Є свої нюанси. Можна замовити тренера. Це звичайний спорт.

Грати у боулінг може і старий, і молодий. Дітки починають тренуватися із 8 років. Долучаються до гри і жінки. Олена Варченко одна з учасниць турніру. Грає в боулінг професійно. На її рахунку чимало перемог всеукраїнського рівня. При собі жінка завжди носить професійне обладнання, взуття, одяг тощо. На усіх іграх її супроводжує чоловік та син. Пані Олена розповіла, що боулінг для неї - життя.

Олена Варченко, учасниця турніру:

- Тут нема обмежень у вікових категоріях. Я знаю тих, кому за 70 і вони професійно грають.

До наступного туру, який відбудеться через місяць, пройшло 20 учасників. У категорії "А" срібло здобув Олексій Асеєвіч, а бронзу – Ігор Гарячка. У групі "Б" друге місце у Зиновія Дольного, а третє – у Віктора Бугримчука. Організатори закликають долучитися до турніру усіх бажаючих, обіцяють, що одразу і навчать грати.

Схожі статті