+380673870816 +380673870816

У Рівному пройшов чемпіонат України із дзюдо серед спортсменів з вадами зору

У Рівному 9 жовтня пройшов чемпіонат України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Участь у змаганнях взяли борці усіх вагових категорій віком від 16 років з Харкова, Тернополя, Львова, Дніпропетровська та інших міст нашої держави. 

Рівненщина уже вшосте організовує та приймає у себе чемпіонат України із дзюдо. Адже у нас, як розповіли фахівці, найкраща база для підготовки спортсменів. Рівненська команда складається із 5 борців: дві дівчини і троє хлопців. Вони мають всі шанси представляти Україну на параолімпійських іграх в Лондоні.

Михайло Романкевич, старший тренер національної збірної України із дзюдо:

- Завтра починається навчально-тренувальний збір по підготовці до чемпіонату Європи, який пройде наступного місяця в Лондоні. Це буде відбір до параолімпійських ігор.

 Дзюдоїст, чемпіон світу 2011 року Олександр Косінов до цих змагань готувався ретельно. Під час інтерв’ю поділився рецептом успіху світового рівня. У своїй перемозі впевнений.

Олександр Косінов, чемпіон світу із дзюдо 2011:

- По-перше, потрібно наполегливо тренуватися. Дуже велику роль відіграє психологічний настрій. Ми фізично підготовлені.

Після спілкування, Олександр знімальній групі показав імпровізований майстер-клас із самооборони для дівчат.

Василь Горобець з Тернополя має значні здобутки не лише із дзюдо, а й у пауерліфтингу. Хлопець розповів, що встановив рекорд України, піднявши понад тридцять сім кілограмів заліза у своїй ваговій категорії. Спорт став порятунком і від шкідливих звичок, і від безнадії. 

Василь Горобець, спортсмен:

- Це перемога над собою. Не опуститися. Тримати себе у формі. Не жаліти себе. Це те, що допоможе досягти поставленої мети.

Результати змагань неабияк порадували наших борців. Рівняни здобули п’ять золотих медалей, одну срібну та чотири бронзові відзнаки.


111010_Dzydo sferadesigner

Схожі статті