+380673870816 +380673870816

У Рівному пройшли змагання між ланками газодимозахисної служби серед підрозділів УМНС

У Рівному пройшли щорічні обласні командні змагання між ланками газодимозахисної служби серед пожежно-рятувальних підрозділів УМНС України в Рівненській області. 

Газодимозахисна служба - один із найбільш складних підрозділів пожежної охорони, на працівників якого покладена найважливіша задача - забезпечити порятунок людей в зонах непридатних для дихання, ліквідовувати різноманітні надзвичайні події в умовах задимленого середовища. 

Обласні змагання між ланками цієї служби відбуваються щорічно. В цей раз участь у них взяли 22 команди з районних центрів нашої області та Рівного. Підтримуючи традицію, рятувальники виконували три командні вправи: перевірку апаратів захисту органів дихання та зору, евакуювання манекену із задимленого приміщення та оперативне розгортання рукава від автоцистерни пожежної машини. Оцінювалися команди не тільки за час виконання вправ, але й за їх правильність.

Віталій Лосік впродовж шести років працює у цій сфері та неодноразово зіштовхувався із ситуаціями, коли людей потрібно було рятувати із задимленого приміщення.

Віталій Лосік, начальник караулу Дубровицького району МНС:

підготовка газодимозахисника входить у службову підготовку. Ми завжди тренуємося, відпрацьовуємо вправи. Також, нам неодноразово приходилося працювати із задимленим середовищем.

На змагання завітало і столичне керівництво, яке залишилося задоволеним рівнем підготовки рятувальників.

Ігор Тимошенко, головний спеціаліст відділу пожежогасіння та реагування на надзвичайні ситуації департаменту управління рятувальних сил УМНС України:

 рівень підготовки в Рівненській області хороший. Я оцінив би роботу на п’ять. 

У свою чергу, як запевнив заступник начальника управління МНС в Рівненській області Ігор Михальчук, у змаганнях найчастіше виграють ті підрозділи, які вже мають певний досвід. 

Ігор Михальчук, заступник начальника управління МНС в Рівненській області:

підрозділи міста Рівне мають певний досвід, адже виїжджають досить часто на пожежі, на надзвичайні ситуації, тому й посідають високі місця.

За результатами змагань перше місце здобула Рівненська пожежна частина №2, друге – посіли пожежники з охорони ВАТ "Рівнеазоту", третє - дісталося частині з охорони атомної електростанції. Представники усіх команд-переможців отримали грамоти управління МНС та цінні подарунки.


110909_MNS sferadesigner

Схожі статті