+380673870816 +380673870816

У Рівному пройшли студентські дебати

У стінах Національного університету водного господарства та природокористування пройшли молодіжні дебати на тему: "Світ стикнувся з новими викликами безпеці. Як їм протистояти?" 

За роки свого існування Інститут трансформації суспільства створив по Україні 18 регіональних центрів стратегічного партнерства, в тому числі і у Рівному. Тему для сьогоднішніх дебатів обрали невипадково. Адже питання національної безпеки країни в наш час доволі актуальне та гостре. На думку директора інституту Олега Соскіна, подібні дискусії допомагають становленню молодих людей як свідомих особистостей. Студенти мають можливість отримати інформацію щодо знань про різні моделі забезпечення національної безпеки

Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства:

- За 2011 рік - це вже 5 дебати. Ми проводили в Полтаві, Вінниці, Кіровограді, Херсоні і тепер у Рівному. Тут ми бачимо високу активність студентської молоді. Нам дуже приємно, що у Рівному задіяні майже всі університети.

У дебатах взяли участь команди з Національного університету водного господарства та природокористування, Міжнародного економіко-гуманітарного університету та інституту "Україна". За словами члена журі Галини Ткаченко, дебати мають конкурсний характер. Проте визначити фаворита надзвичайно складно.

Галина Ткаченко, завідувач кафедри політології:

- Треба сказати, що нам, членам журі, важко, адже не дивлячись на такі різні напрямки, команди дуже сильні та гарно виступають. Ми раді цьому, але тяжко визначитися із найкращою командою.

Студент Міжнародного економіко-гуманітарного університету Вадим розповів, що вперше бере участь у дебатах. Готувався ретельно, а у виступі використовував чимало своїх спостережень та роздумів про національну безпеку.

Вадим Рощенко, учасник дебатів:

- Я готувався до цих дебатів три дні. Шукав інформацію з різних джерел. Основну ставку я зробив на власні думки, які виникли після опрацювання спеціальної літератури.

Організатори дебатів зазначили, що головне не перемога, а розширення кругозору молоді. Адже сьогодні - це студенти, а вже завтра - майбутнє нашої держави.

Схожі статті