+380673870816 +380673870816

У Рівному пройде перший обласний турнір з плавання серед школярів та студентів "AQUA МЕГУ"

21 грудня у Рівному пройде перший обласний турнір з плавання серед школярів та студентів коледжів і училищ "AQUA МЕГУ". Він проходитиме у спортивно-оздоровчому комплексі імені Завадського. 

Турнір з плавання, що проводить 21 грудня Міжнародний економіко-гуманітарний університет, має статус обласного. Проте, організатори розповіли, що його сміливо можна назвати всеукраїнським, адже беруть у ньому участь не лише плавці із Рівненщини, а й з інших регіонів України. Точну кількість учасників організатори допоки назвати не беруться, але наголосили, що запрошених чимало.

Олег Онофрійчук, голова студентської ради МЕГУ:

- У рамках проведення було запрошено більше ніж 40 шкіл Рівненщини, включаючи всі спортивні заклади. Ще більше ніж 50 районних шкіл і всі училища, технікуми і коледжі міста Рівне. Ми розіслали запрошення більш ніж 100 закладам. Але враховуючи, що не у всіх є басейни, де можна тренуватися, то певне, що не всі приїдуть.

Призерів турніру нагородять медалями, дипломами та цінними подарунками. Для плавців - це шанс зарекомендувати себе перед компетентним журі, а для вишу - можливість проявити себе на всеукраїнському рівні.

Павло Сергєєв, майстер спорту України з плавання:

- Головне те, що зараз часто звучить з вуст нашого Віце-прем’єра з інфраструктури Колеснікова. Він каже, що якщо ми хочемо розвивати спорт, нам потрібно розвивати інфраструктуру. А розбудовувати фізичне виховання, потрібно через пропаганду.

Сам турнір розпочнеться 21 грудня о 9 годині ранку і триватиме до о пів на другу дня. Після нагородження переможців, на учасників чекає екскурсія до МЕГУ, зустріч із ректором та святковий концерт.

Схожі статті