+380673870816 +380673870816

У Рівному пропагують ідею сортування сміття

Якщо у вашій оселі назбиралося багато мотлоху - запропонуйте своїй дитині зробити з купи непотрібних речей сміттєсортувальну ємність. 

25 листопада у Рівненському міському центрі творчості учнівської молоді відбудеться прийом макетів сміттєсотувальних ємностей на конкурс "Дім, що береже планету" з темою: "Розділяй відходи - бережи ресурси матінки Природи". 

Свої роботи на розгляд конкурсної комісії можуть подавати учні усіх загальноосвітніх закладів міста віком до 18 років. Переможців визначатимуть у двох вікових категоріях. Перша категорія до 13 років, друга - до 18. Подібні конкурси центр учнівської творчості проводить вже вчетверте. Раніше діти конструювали екологічні будиночки та розробляли альтернативні види палива. Цьогорічна тема доволі актуальна для нашого міста.

Тетяна Савчук, заступник директора Рівненського міського центру творчості учнівської молоді:

- Ми активні громадяни міста і зараз нашою проблемою є вивіз сміття. Ми вирішили цей конкурс провести в конкретній темі.

За кордоном сміттєсортувальні ємності звичне явище. В Україні з таким нововведеням знайомі не всі.

Святослав Євтушенко, директор ТОВ "Санком-Рівне":

- Досвід інших країн, де вже використовується технологія роздільного збору сміття, говорить про те, що найкраще нововведення сприймає молодь. Тому технологію роздільного збору сміття краще популяризувати у  школах, інститутах. 

На презентацію конкурсу завітав англієць Гарет Бас, який є волонтером "ЕКОклубу". Він розповів, що уряд Великобританії привчив своїх громадян до культури сортування сміття, а допомогло у цьому законодавство.

Гарет Бас, волонтер Рівненської міської молодіжної громадської організації "ЕКОклуб":

- У 2003 році уряд Великобританії прийняв закон щодо переробки побутових відходів. Завдяки цьому закону, кожній британській родині надали спеціальні ємності для сортування сміття.

Конкурсні роботи прийматимуть 25 листопада до шістнадцятої години.

Анатолій Карпюк, доцент кафедри теплоенергетики НУВГП:

- Ми від дітей очікуємо макети, діючі моделі ємностей для роздільного способу збирання відходів.

Захист робіт та нагородження переможців відбудеться 29 листопада. На всіх призерів чекатимуть грамоти та цінні подарунки. А представники "Санком-Рівне" кращу сміттєсортувальну ємність пообіцяли розмістити на вулицях Рівного.

Схожі статті