+380673870816 +380673870816

У Рівному проекти ООН зі співфінансування ремонту багатоповерхівок успішно реалізуються на практиці

Проекти ООН зі співфінансування ремонту багатоповерхівок вже не перший рік успішно реалізуються у нашому місті. Цьогоріч з цієї програми втіляться на практиці 29 проектів, на які вже заклали більше 3 мільйонів гривень. Зараз мешканці будинків-учасників створили функціональні групи, які обиратимуть виконавця робіт. 

Нині самотужки ремонтувати застарілі багатоповерхівки – проблема, яку важко вирішити і громаді, і владі. Така ситуація стала чудовим підгрунттям для народження у нашому місті програми співфінансування. Цьогоріч така співпраця дозволить відремонтувати майже три десятки будинків.

Петро Вахнюк, начальник відділу підтримки проектів ООН:

- На цей рік в бюджет закладено 3,5 мільйонів гривень від міського бюджету і не менше 20% коштів від громади. Загалом ця сума складає більше 5 мільйонів гривень. Цьогоріч планується зробити 29 проектів. З них 24 проекти - це кошти влади і громади, останні проекти - це кошти громади, влади і програми ПРООН.

Багатоповерхівку, яка знаходиться за адресою Олеко Дундича 7, здали в експлуатацію ще у 1980 році. Вона має 9 поверхів, 6 під’їздів, 215 квартир. Безумовно, такий великий та вже не новенький будинок потребує ремонту. Його мешканці вже два роки ремонтують свою багатоповерхівку за муніципальною програмою. Такою співпрацею більш ніж задоволені, тому і подали свій проект також і на цей рік.

Наталія Шикула, голова ЖБК "Льонок":

- Ми покривали дах біленькою мембраною. Їй виробники дають гарантію 50 років. А фірма, яка проводила роботу, дала гарантію 18 років. Я думаю, що для людей це буде дуже комфортно.

Аби визначити виконавця робіт на ремонт швів, мешканці багатоповерхівки провели збори, на яких озвучили усі пропозиції від будівельників. Їм потрібно приблизно 300 тисяч гривень, 200 з яких виділить місто, а інша ж сума лягає на плечі громади.

Одноголосним рішенням вони обрали приватне підприємство "Комо-траверс". Саме воно назвало найнижчу ціну за ремонт швів - 303 тисячі 256 гривень. Проте, остаточно переконав мешканців у виборі - солідний досвід роботи на ринку цієї фірми та їхнє будівельне ноу-хау.

Сергій Москальчук, власник ПП "Комо-траверс":

- В цьому році ми почали використовувати новинку. Це фарбування відштовхуючим шаром, тобто "серебрянкою". Аби довше служив цей шов.

Тепер, щоб укласти остаточну угоду, до 1 травня потрібно провести експертизу запропонованого кошторису "Комо-траверсу", а мешканцям зібрати необхідну суму коштів.

Схожі статті