+380673870816 +380673870816

У Рівному презентували книгу про Тараса Бульбу-Боровця

У Міжнародному економіко-гуманітарному університеті презентували книгу із унікальними історичними дослідженнями визначного представника національно-визвольного руху Тараса Бульби-Боровця. Дослідницьке видання вмістило як творчу спадщину засновника УПА на Поліссі, так секретні матеріали служб КГБ. 

Спеціально до сторіччя від Дня народження Тараса Бульби-Боровця, відомий історик Володимир Сергійчук видав працю, яку присвятив визначному представнику українського повстанського руху під однойменною назвою "Тарас Бульба-Боровець. Документи, статті, листи".  

Зі слів автора, він давно обіцяв покійному Василю Червонію сповна дослідити непересічну особистість українського патріота. Для видання книги, професору знадобився цілий рік на опрацювання архівів, документів не лише в Україні, а й за кордоном. Пан Володимир зізнався, що до деяких матеріалів доступ закритий. Тому із архівами служби зовнішньої розвідки так і не вдалося попрацювати. У книзі автор розмістив оперативні матеріали, протоколи допитів КГБ та особисті публіцистичні напрацювання Тараса Бульби-Боровця.

Володимир Сергійчук, автор книги "Тарас Бульба-Боровець. Документи, статті, листи":

- Судячи по його публіцистиці, Бульбу-Боровця можна назвати блискучим політиком. Він міг бути і політиком, і воєначальником, а з іншого боку – це талановитий митець, письменник.

Ті, хто вже читав книгу розповіли, що головний герой є прикладом для наслідування і сьогодні.

Світлана Ніколіна, ініціатор презентації книги, читач:

 - Було б непогано, щоб всі політики України прочитали цю книгу. Можливо, вони б по-іншому дивилися на процес державотворення. І це могло б позначитися і на нашому житті.

Автор видання представив свою працю і за кордоном, зокрема у Торонто. Далі, за словами історика, вона мандруватиме Волинню.

Схожі статті