+380673870816 +380673870816

У Рівному працівники центру нарахування соціальних виплат отримують «обрізану» заробітну платню (ВІДЕО)

До «Народного Контролю» звернулася пані Руслана.  Жінка працює в Рівненському центрі нарахування соцвиплат. Розповідає, має зарплатню - близько півтори тисячі гривень, в той час, коли  інші працівники мають значно більше, а все через незрозумілі надбавки та премії.

Руслана, працівниця Центру нарахування та здійснення соціальних виплат у Рівному:

- Отримую зарплату дуже маленьку, 1400-1800 максимум. Ті люди отримували  три з половиною і вище, якщо це були премії, то і 8 тисяч. Фонд економії оплати праці, виділяє тим чи іншим людям певний відсоток, береться 50 відсотків максимум, мінімум 10, ми отримували 10-15, а вони по максимуму. Це все вирішував начальник нашої установи. 

Пані Руслана з колегами вирішили шукати правди та звернулися до центру внутрішнього аудиту рівненської ОДА. Результати перевірки підтвердили підозри працівників установи – порушення таки є. 

Тарас Мельник, завідувач сектору внутрішнього аудиту Рівненської ОДА:

- Було виявлено, виплата премії керівнику центру, його заступникам, в завищених розмірах. Виплачена сума виплати премії за результатами проведеного внутрішнього аудиту становила 719 888 грн. На сьогоднішній день кошти не повернуті, було рекомендовано суму зайво сплачених коштів повернути. Було рекомендовано провести донарахування індексації заробітної плати працівникам центру, оскільки, я вважаю, вона була неправомірно знята.

Та керівництво центру нарахування та здійснення соцвиплат вирішило оскаржити результати аудиту та звернулись у фінінспекцію з проханням провести нову перевірку. Її результати вражають ще більше.

Анатолій Карп’юк, начальник Державної фінансової інспекції у Рівненській області:

- Виявлено порушень на загальну суму приблизно 140 тисяч гривень. З них 133 – це зайві виплати тільки по його двох заступниках розподіл фонду зарплати, між працівниками центру за 2013, 14 та січень-квітень 2015 року здійснювалося непропорційно. За вказаний період начальнику центру Юзваку та його заступникам Вокальчуку і Складковській, в окремих місяцях коливалась в розмірі від 240 до 830 відсотків посадового окладу. Розміри премій іншим працівникам центру коливались від 5 до 170 відсотків посадового окладу і виплачувалось не щомісячно.

Ще тоді керівник центру нарахування та здійснення соцвиплат Ярослав Юзвак звільнився за власним бажанням. Новий начальник установи запевняв журналістів Народного Контролю, що поверне працівникам установи заборговані кошти.  Та його слова розходяться з ділом. Аби відстояти свої права пані Руслана звернулася до суду.

Руслана, працівниця Центру нарахування та здійснення соціальних виплат у Рівному:

- З нас неправомірно знімали інтенсивність, а основне питання нас цікавило - це зняття індексації до заробітної плати. Надіюся як би на законність, щоб правоохоронні органи, можливо суд, встановили правду.

Народний Контроль і надалі стежитиме за справою. 

Схожі статті