+380673870816 +380673870816

У Рівному польські експерти ділилися досвідом в управлінні житловою нерухомістю

Семінар на тему: "Польський досвід в управлінні житловою нерухомістю і зменшення енергоспоживання в житловому будинку" проходив у стінах ЖКП "Центральне". 

Тут зібралося чимало голів різних ОСББ міста. Саме для них експерти із Польщі розповіли, яким чином вони досягли успіхів у реформуванні галузі житлово-комунального господарства. За словами пана Яна Добожа, в його країні створення ОСББ починалося із чітко виписаних законодавчих норм, а на місце управителів приходили дипломовані професіонали.

Ян Добож, експерт Краківської асоціації управителів нерухомості:

- Велика різниця у правовому полі. В Україні є досить недопрацьовані юридичні аспекти управління житлом. Перша велика різниця - в нас управлінням житлом займаються професіонали з ліцензією. Навчання управителів проводяться, щоб він міг професійно управляти будинком.

Одним з організаторів семінару виступила неурядова аналітична організація "Центр досліджень місцевого самоврядування". Його голова розповів, що подібні семінари проводять часто у різних містах України. Це дає можливість оцінити де та якими темпами розвивається реформування галузі житлово-комунального господарства.

Володимир Бригілевич, голова правління Центру досліджень місцевого самоврядування:

- Міська влада і міський голова, ми вважаємо, що Рівне займає доволі добру позицію. Минулого року Рівне було одним із трьох міст, яке надало фінансування для навчання голів ОСББ. В інших містах ми проводили навчання за франтівські кошти. Ситуація в Рівному є кращою.

Організатори семінару розповіли, що не можна говорити про те, що вже завтра все зміниться на краще, адже створення ОСББ та навчання управителів займає певний час.

Схожі статті