+380673870816 +380673870816

У Рівному побільшало робочих місць

Тристоронню зустріч представників владних структур, керівників провідних підприємств обласного центру та спеціалістів служби зайнятості провели у Рівненському міському центрі зайнятості. 

Ситуація на ринку праці в обласному центрі позитивних емоцій не викликає, особливо в тих, хто шукає роботу. А їх все більшає. З початку року в Рівненському міському центрі зайнятості зареєстровано близько 4 тисячі 300 людей, що майже на 400 більше, ніж за цей період торік. Хоча й зміни на краще є – працевлаштовано за допомогою служби зайнятості в цьому році людей більше, ніж у попередньому.

Володимир Даценко, директор Рівненського міського центру зайнятості:

- із свого боку ми намагаємося стимулювати тих роботодавців, які створюють нові робочі місця. На 29% зросли обсяги надання дотацій роботодавцям. У цьому році 115 осіб працевлаштовано на нові робочі місця.


З початку року в Рівному побільшало й самих робочих місць. Показник росту також немалий – більше 30-ти відсотків. Тільки от заробітна плата, яка пропонується, не всіх влаштовує. Хоча й у цьому напрямку все залежить від того, як і де цінують працівника. У підприємстві "Рівнеелектроавтотранс" (тролейбусному управлінні), приміром, працює більше 500 людей, чимало з них прийшли зі служби зайнятості і, як запевнив директор підприємства, отримують зарплату вищу, ніж в середньому у місті. Впродовж 10 років кадри приходять до тролейбусників переважно із центру занятості.


Степан Загиней, директор підприємства "Рівнеелектроавтотранс":

- за цей час створено 9 груп водіїв і навчано 143 за професією водій пасажирського тролейбуса. Крім цього нам надавалися дотаційні місьця на кондукторів, слюсарів, енергетиків. 


Проблеми, з якими зустрічаються тролейбусники, є актуальними й для інших роботодавців Рівного. Про них і говорили в Рівненському міському центрі зайнятості під час зустрічі. Часом доволі емоційно, але аргументовано.

Іван Ткачук, директор Рівненського обласного центру зайнятості:

- по-перше, у нас не вистачає сьогодні висококваліфікованих працівників. Адже середній вік кваліфікованого працівника сьогодні - 53 роки. Що буде далі - це вже проблема. По-друге, не вистачає робочих місць. На одне робоче місце у Рівному претендує 6 чоловік. В Україні майже півтора мільйона людей працює нелегально або за усними домовленостями. У нашому місті таких людей близько 6 тисяч.

Мета зустрічі – зробити тіснішою співпрацю тих, хто пропонує роботу та тих, хто пропонує працівників. А для цього запроваджуватимуть і нові методи діяльності.

Маргарита Луцик, начальник відділу Рівненського міського центру зайнятості:

- сьогоднішня ціль нашої наради - намітити перспективи подальшої співпраці з роботодавцями, з метою відвідання їхнього виробництва, надання рекламних послуг, підбору працівників із числа наших безробітних, а також допомогти в укомплектуванні вільних робочих місць.

На переконання фахівців, вирішенню проблеми зарадить створення роботодавцям сприятливих умов для офіційного працевлаштування спеціалістів. Думку поділяє й міська влада Рівного.

Сергій Васильчук, заступник міського голови Рівного:

- на мою думку, головним є наступне: посилення діалогу, посилення прийняття рішень органів державної влади, які повинні дослухатися до потреб роботодавців, щоб чітко мати дві тенденції. Перша тенденція - замовлення тих фахівців, які будуть необхідні на ринку праці через 5-10 років. Наступнна тнденція - збільшення робочих місць. Адже багато людей, які закінчили вищі навчальні заклади не можуть себе реалізувати через те, що немає потрібної кількості місць.

Під час зустрічі систематизували пропозиції всіх трьох сторін. Їх направлять на розгляд вищих владних структур держави.


110630_CZ sferadesigner

Схожі статті