+380673870816 +380673870816

У Рівному планують відкрити Центр надання адміністративних послуг

У Рівному до 30 квітня планують відкрити Центр надання адміністративних послуг. З’явиться він на вулиці Степана Бандери. Міська влада обіцяє, що до нього буде зручно дістатися як власним авто, так і громадським транспортом, адже поруч зупинка та парковка. Також для інвалідів передбачений пандус. Тут рівняни зможуть отримати понад 60 видів адмінпослуг. 

Уряд зобов’язав органи місцевого самоврядування облаштувати у кожному обласному центрі установу, яка надаватиме усі адмінпослуги в одному місці. Щоб встигнути, депутати провели позачергове засідання виконкому, аби залагодити юридичні моменти. Наразі у приміщенні, площею 180 квадратних метрів, активно триває ремонт. Чиновники розповіли, що тепер рівняни не будуть ходити по управліннях, а управлінці ж самі приходитимуть до них у цей центр.

Святослав Власюк, керуючий справами Рівненського виконкому:

- Людина, прийшовши в одне приміщення, зможе по всіх зацікавлених запитаннях отримати цю послугу. Це зручний режим. Цей центр стане корисним особливо для тих людей, які не знають усіх процедур. Це буде дуже просто.

Але на вулиці Степана Бандери центр функціонуватиме не завжди. Коли у нашому місті обласна влада збудує нове приміщення – адмінапарат переїде туди. До того ж обслуговуватиме цей центр мешканців із усієї області.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми домовилися із обласною державною адміністрацією, що буде будуватися велика будівля і там буде цілий поверх відданий під адмінпослуги. Ми сьогодні на себе беремо деякі функції і по області.

На засіданні виконкому виникла суперечка, адже Роман Денисюк запевнив, що робити все поспіхом не можна. І процес відкриття варто відкласти. Тому він від голосування принципово утримався, втім це на рішення влади не вплинуло і центр все ж відкриють у визначений термін.

Схожі статті