+380673870816 +380673870816

У Рівному планують створити три бригади невідкладної медичної допомоги

У Рівному планують створити три бригади невідкладної медичної допомоги при поліклініках міста. Ще дві нових карети швидкої придбають за кошти міського бюджету. 

У станції швидкої допомоги Рівного працює 15 медичних бригад. Ще одна заступає на зміну ввечері, адже у цей час найбільша кількість викликів. В середньому за добу їх налічується близько семи сотень. Автопарк станції медичної допомоги має у фонді 28 автомобілів. Кількість достатня, запевняють медпрацівники, проте технічний стан бажає кращого. До того ж Держстандарт вимагає, щоб у резерві станції медичної допомоги, спеціально до Євро 2012, було побільше реанімаційних автомобілів. Таке авто коштує близько 750 тисяч гривень.

Валерій Ковальчук, головний лікар станції медичної допомоги Рівного:

- Міністерство нам обіцяло два реанімаційних автомобілі. Побачимо чи буде це виконано, чи ні.

З першого січня у місті функціонуватиме ще три бригади невідкладної медичної допомоги, які будуть закріплені у поліклініках міста. Лікарі радіють, що це зменшить навантаження станції медичної допомоги.

Головний лікар станції медичної допомоги Валерій Ковальчук розповів, що люди частенько телефонують на "103" без гострої на те потреби.

Валерій Ковальчук, головний лікар станції медичної допомоги Рівного:

- Всі ці питання обговорюються. Вже є практичні кроки. Буде одна цілодобова дитяча станція при дитячій поліклініці. І дві бригади працюватимуть з обіду до 22 чи 24, при поліклініці №2 чи №3. 

Ще одна проблема – це транспортна ситуація на дорогах. Водії неохоче пропускають карету швидкої, а це 10 % запізнень.

Георгій Дирда, лікар виїзної бригади станції медичної допомоги Рівного:

- Проблеми є. Культура водіїв бажає кращого. Не завжди нас пропускають. Часто стоїмо в пробках. Місто перевантажене автомобілями. Пропускають нас далеко не завжди. 

З нового року медикаменти піднялися в ціні на 15-20%. В аптечках лікарів "швидкої" головних препаратів вистачає. Медпрацівники сподіваються, що факт зростання цін народні обранці врахують при затвердженні державного бюджету.


111012_Vukonkom sferadesigner

Схожі статті