+380673870816 +380673870816

У Рівному підсумували роботу міжнародного форуму з агрологістики

На минулому тижні Рівненщина стала міжнародним центром з агрологістики. Участь у форумі взяло півтори сотні гостей та учасників, а також понад тисячу інтернет-спостерігачів. 

Рівненщина може стати житницею усієї Європи. Саме такий потенціал, на думку експертів, які прибули на міжнародний форум з агрологістики, приховує регіон. У профільному управлінні стверджують, що край розвиває свої потужності. Так, за десять місяців цього року збільшено виробництва зерна на 25 відсотків, картоплі – на 29, овочів на 10, м’яса на 13 та яєць на 4. А при умові ефективного державного менеджменту, не лише заповнить внутрішній ринок, але і дозволить вийти на міжнародний.

Олександр Слободянюк, начальник головного управління агропромислового розвитку Рівненської ОДА:

- Ми сьогодні заявили про те, що ми готові до євроінтеграції. Ми можемо донести усю цю продукцію до споживача і по кількості, і по якості.

Чимало корисної інформації на форумі для себе взяли і чиновники. Олексій Губанов розповів, що необхідно об’єднувати дрібних фермерів та залучати вже до цих організацій інвесторів. Адже поодинокі господарства не можуть бути економічно привабливими. Саме тому, найближчим часом в області можуть з’явитися кооперації, які будуть виробляти профільно ту чи іншу продукцію. 

Результатами ж самого форуму, який тривав два дні, організатори задоволені і вже готують відповідні висновки та рекомендації, які подаватимуть у міністерство.

Олексій Губанов, заступник голови Рівненської ОДА:

- Що стосується того основного завдання, яке ми ставили перед цим заходом, а саме розгорнути комунікативний майданчик на Рівненщині, то ми його виконали. Ми показали себе як місце, де може сконцентруватися ділова активність. З цим завданням, я вважаю, ми впоралися.

Так, у режимі он-лайн на спеціально створеному сайті зареєструвалося понад дев’ять сотень IP-адрес. Географія відвідувачів переважно включала у себе Росію та Україну, втім зареєстровані гості були навіть із Ізраїлю.

Схожі статті