+380673870816 +380673870816

У Рівному піднімуть тарифи на послуги теплопостачання та вартість квитків на проїзд у міських тролейбусах

На черговому засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради чиновники не сварилися та одностайно голосували за питання, які виносилися на порядок денний. Говорили про хід виконання профілактичних робіт дільничними інспекторами стосовно осіб, звільнених з місць позбавлення волі; про виділення житла службовим працівникам Рівненської прокуратури; про підняття тарифів на послуги теплопостачання та вартість квитків на проїзд у міських тролейбусах.

Загалом у Рівненській області працює 75 дільничних інспекторів міліції. В їхні обов’язки входить виконання вимог Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі". За словами заступника начальника МВ УМВС України у Рівненській області Михайла Романа, інспектори виконують норми цього закону, тісно співпрацюючи з державним департаментом виконання покарань та органами місцевого самоврядування.

Михайло Роман, заступник начальника МВ УМВС України у Рівненський області:

 - У 2011 році адміністративний нагляд встановлено над 51 людиною. Стосовно цих осіб складено 363 адміністративні протоколи. Систематично відправляємо матеріали до суду. Дільничні постійно контролюють поведінку осіб за місцем проживання. Цікавляться у сусідів, родичів. Проводять бесіди, вивчають побутові проблеми.

Під час свого виступу Михайло Роман попросив владу посприяти у наданні пільгового житла працівникам дільничних інспекторів міліції. Питання позачергового отримання помешкання піднімалося і стосовно працівників Рівненської прокуратури та заступника голови Рівненської облдержадміністрації Світлани Сад. Нині у позачерговій черзі на житло перебуває 980 рівнян.

Міський голова Рівного Володимир Хомко розповів про "квартирні" зміни. Очільник повідомив, що нових помешкань у розпорядженні міста не буде.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Кожен, хто будував у місті житло, раніше надавали певний процент квартир. Ми їх розприділяли. Нині місту дістається 4 відсотки від вартості, і цих 4 відсотки можна використати лише на інфраструктуру, водопровід,  каналізацію. 

Що ж стосується вартості квитків на проїзд у міських тролейбусах, то з 15 жовтня вона зросте на 25 копійок. Ціна на місячний проїзний квиток теж збільшиться. Для населення він коштуватиме 80 гривень, для підприємств і організацій - 150.

Зросли тарифи і на послуги теплопостачання, які надає комунальним підприємствам "Теплотранссервіс", для бюджетних установ та інших споживачів.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

 - Постановою Кабінету Міністрів з 1 числа поточного місяця встановлені нові тарифи. Лише для тих, хто має лічильники. Той, хто отримує гігакалорії і рахує по ним, тарифи піднято автоматично без нас. 

На засіданні міськвиконкому директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Талт повідомила тривожні факти. З кожним роком на "Телефон довіри" звертається дедалі більше громадян. Якщо у 2009 році їх було 935, то в 2010 – 961. Побільшало звернень людей, які говорять про самогубство. Якщо у 2009 році таких звернень на "Телефон довіри" надійшло всього 6, то у 2010 – 52.

Схожі статті