+380673870816 +380673870816

У Рівному офіційно відкрили купальний сезон

Катерина Мункачі, журналістка:

- з приходом літа все більше людей відпочивають на пляжах. Проте, дуже часто вони забувають про власну безпеку. В таких випадках життя відпочиваючих знаходиться у руках рятувальників.

Згідно із розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації Василя Берташа, працівниками Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах в області вже обладнано 19 місць відпочинку.

Анатолій Якимчук, начальник Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах:

- що значить обладнання пляжів? Виставляються рятувальні пости, нашими водолазами чиститься дно, виставляються буї, де можна купатися, а де ні.

Капітан служби цивільного захисту, Дмитро Мельник розповів, що часто причиною загибелі людей на воді є їхня самовпевненість та надмірна безпечність. 

Дмитро Мельник, капітан служби цивільного захисту, інспектор центру пропаганди УМНС у Рівненській області:

- основною причиною загибелі людей на воді є хибна впевненість громадян у власних силах. Друга причина – купання у не відведених для цього місцях, де ніхто не може врятувати. Людина отримує шок і йде під воду.

Андрій Гайдук, рятувальник із десятирічним стажем, згадує про випадок на День молоді. Тоді їхній рятувальній команді вдалося зберегти життя чоловіка, який посеред озера Басів Кут почав тонути. Коли ж його винесли на берег, то зрозуміли, що людина у стані алкогольного сп’яніння.

Андрій Гайдук, рятувальник:

- такі випадки майже кожен день. Людина вживає алкоголь на березі, потім лізе у воду і топиться.

Починаючи з 15 травня поточного року рятувальники області зберегли життя 27 особам. Натомість, через власну необережність та алкоголь загинуло 5 людей. Працівники УМНС у Рівненській області вкотре закликають всіх відпочиваючих дотримуватися правил безпеки, адже вода любить мудрих.


110602_Ratyvalniki sferadesigner

Схожі статті