+380673870816 +380673870816

У Рівному обговорили тонкощі тендерних закупівель продуктів харчування для ДНЗ

Скандал у Рівнераді на останній сесії, сьогодні набув свого логічного завершення. Нагадаємо, шквал емоцій викликала публікація в одній із рівненських газет щодо махінацій під час закупівель продуктів у навчальні заклади. Щоб розставити всі крапки над "І", у залі засідань виконавчого комітету відбулася прес-конференція щодо конкурсних закупівель управлінням освіти. Її ініціатором виступила заступник міського голови з гуманітарних питань Галина Кульчинська. 

На минулому засіданні Рівненської міської ради підняли питання тендерної закупівлі продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів за завищеними цінами. Також торкнулося воно і особистої причетності до цього Галини Кульчинської. Аби спростувати інформацію щодо її втручання у цей процес та розібратися у правомірності тендерної закупівлі, заступниця і організували прес-конференцію.

Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:

- Жодних знайомств із підприємцями, які беруть участь у тендерних торгах у мене немає. До мене доходила інформація і раніше, що люди можуть прикриватися моїм прізвищем, але я не надавала цьому значення.

Закупівлі продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів відбувалися у листопаді-грудні минулого року, згідно із затвердженими граничними нормами цін на той час. На початку літа середня ринкова ціна цих продуктів почала стрімко знижуватися. Тоді тендерний комітет звернувся до підприємців із проханням переглянути закупівельні ціни. Внаслідок цього, 18 серпня управління освіти разом із підприємцями підписали додатки до договорів, якими вдалося зменшити ціну на продукти харчування.

Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:

- Липень, серпень, червень. У мене є інформація. Морква, цибуля, огірки, помідори, буряк, капуста, картопля. Різниця коштів задекларованих в тендерних угодах і між середньостатистичною ціною на ринках становить 60 тисяч 662 гривні.

Шляхом взаємозаліку відбулося корегування ціни на харчові продукти. Проте у багатьох депутатів міської ради все ж виникали сумніви щодо прозорості процесу тендерної закупівлі. 

Ірина Кіруца, заступник начальника Рівненського управління освіти з фінансово-економічних питань:

- Відкриті торги публікуються у "Віснику державних закупівель". Через 30 днів всі бажаючі беруть у нас тендерну документацію. Через 30 днів подають свої пропозиції усі бажаючі.

Заступник міського голови Галина Кульчинська зазначила, що хоча тендерні закупівлі проводилися згідно до чинного законодавства, проте склад управління освіти має зазнати ротації. Адже у майбутньому не можна допускати аби у громадськості виникали хоч найменші сумніви. Із нею погоджується і депутат Рівненської міської ради Олександр Лащук.

Олександр Лащук, депутат Рівненської міської ради:

- Потрібно покарати тих посадових осіб, які купували за такі фантастичні суми овочі і продукти харчування для дитячих садочків.

На завершення прес-конференції начальник управління освіти Василь Харковець зазначив, що віднині особисто буде запрошувати журналістів на засідання комітету із конкурсних торгів.

Схожі статті