+380673870816 +380673870816

У Рівному обговорили шляхи реформування ЖКГ

Яким чином можливо реформувати галузь житлово-комунального господарства та скільки коштів на це потрібно - з'ясовували у Рівному представники громадської організації та міської влади під час круглого столу на тему: "Шляхи покращення стану ЖКГ. Пропозиції громадськості". 

У Рівному знайти людей, які повністю задоволені наданням житлово-комунальних послуг практично неможливо. Майже в кожній багатоповерхівці є проблеми, які пов’язані з несправністю ліфтів, інженерними мережами чи руйнуванням покрівлі або відсутністю дитячих майданчиків тощо. Дочекатися, коли ж працівники житлово-комунального підприємства прийдуть і все зроблять – нереально. Все частіше мешканці багатоквартирних будинків об’єднуються в ОСББ. За власні кошти та власними силами займаються ремонтами. 

Наразі такі об’єднання у нашому місті складають лише 10 відсотків від усієї кількості будинків. За прогнозами фахівців у 2014 їх буде на сорок відсотків більше.

Іван Гема, начальник управляння ЖКГ Рівненського міськвиконкому:

- Кінцева мета - це утворення ОСББ, нікуди ми іншим шляхом не прийдемо. У нашому місті ми до цього рухаємося.

Щоб реформувати житлово-комунальну галузь у Рівному, необхідні мільярди гривень, яких у міста немає. Тому Рівненська обласна громадська організація "Комітет виборців України" розробила заходи, які спрямовані на активізацію мешканців міста до діяльності з покращення стану багатоквартирних будинків і благоустрою прибудинкової території. 

Олексій Горецький, голова правління РОГО "Комітет виборців України":

- З одного боку - це дозволить покращити якість наданих послуг через більш активну участь громадськості. З іншого боку - це активізує самих людей і сприятиме більш бережливому ставленню до того, що зроблено за участю самих людей.


Окрім цього, представники громадської організації для активізації людей проводитимуть конкурси із підтримки ініціатив рівнян за рахунок часткового виділення коштів із місцевого бюджету.

Схожі статті