+380673870816 +380673870816

У Рівному назріває ринковий скандал

Віталій Одноколов, підприємець:

- сьогодні вранці звонить до мене адміністратор бізнес-центру і говорить, що кіоски будуть зносити, руйнувати. Ніяких додаткових умов, ніяких домовленостей, ніяких офіційних попереджень. Просто взяти і зруйнувати. 

Прибувши на своє робоче місце підприємець Віталій Одноколов застав страшну картину. Без завчасного попередження власник землі, на котрій розміщені кіоски підприємця, що на ринку "Соборний", розпорядився про їхній демонтаж. Хоча, орендна плата, як стверджує пан Віталій, вносилася регулярно і жодних порушень з його сторони не було. За словами голови представництва Держкомпідприємництва в Рівненській області Віталія Самсона, такі дії власника не мають законної підстави. 

Віталій Самсон, голова Держкомпідприємництва в Рівненській області:

- підприємець, який надавав оренду землі не відповідає на телефонні дзвінки. Він не попередив, що буде демонтаж ринку. Це все протизаконно.

За словами невдоволеного підприємця Віталія Одноколова, адміністрація бізнес-центру запропонувала два варіанти вирішення конфлікту. Перший: внести додатково 4 тисячі доларів та збільшити суму сплати орендної плати до півтори тисячі, про інший пообіцяли повідомити особисто, без присутності журналістів та зайвих свідків.

Юлія, представник власника земельної ділянки:

- я не буду оголошувати другий варіант. Я маю на це право. Прийдете до мене особисто, я вам розкажу. Віталію, вас ніхто не виганяє. Приїде власник, ви з ним поспілкуєтеся. 

Попри всі невдалі спроби стурбованих підприємців зв’язатися з господарем земельної ділянки, нашим журналістам все ж вдалося сконтактувати з Анатолієм Онищуком, проте розмова виявилася надто короткою. Після кількох слів пан Анатолій поклав слухавку.

Анатолій Онищук, власник земельної ділянки:

- я зараз нічого не можу вам сказати, я буду в середу в Україні. Тоді я буду говорити.

Вирішити конфлікт, що склався може допомогти і колишній директор частини торгових павільйонів Андрій Друзенко, адже положення договору про оренду не змінювалися з часу попереднього власника. В разі ж, якщо дане питання не знайде вирішення, присутній на події депутат Рівнеради Олександр Лащук пообіцяв провести засідання комісії з питань захисту прав людини у законності та правопорядку. Доки підприємці доводять свою правоту, близько п’ятнадцяти працівників ринку залишилися без роботи. Думку ж самих працівників торгових кіосків почути не вдалося, оскільки понеділок – вихідний день. Отож, схоже на цьому конфліктна ситуація не вичерпана.

 


110606_Runok2 sferadesigner

Схожі статті