+380673870816 +380673870816

У Рівному нагородили переможців конкурсу "Розділяй відходи - бережи ресурси Матінки Природи"

Днями у Рівненському міському центрі творчості учнівської молоді нагородили переможців конкурсу "Дім, що береже планету" на тему: "Розділяй відходи - бережи ресурси Матінки Природи". 

Про початок конкурсу "Розділяй відходи - бережи ресурси Матінки Природи" оголосили місяць тому. З того часу усі бажаючі учні загальноосвітніх закладів Рівного мали можливість розробити та подати свої проекти сміттєсортувальних ємкостей. 
Переможців визначили у двох вікових категоріях. Перша - до 13 років, а друга - до 18. 

Подібні конкурси центр учнівської творчості проводить вже вчетверте. Кількість цьогорічних учасників сягала чотирьох десятків. З’явилося і чимало нових облич.

Наталя Винокур, методист Рівненського міського центру творчості учнівської молоді:

- Хотілося б відмітити, що було багато нових дітей. Слід відзначити, що ми постійно шукаємо спонсорів і намагаємося більше зацікавити малечу, щоб діти більш активно приймали участь.

Усіх учасників нагородили сертифікатами та олівцями, виготовленими із вторинної сировини. За оригінальність троє учасників у якості призу отримали одноденний тур Рівненщиною. А переможців у двох вікових номінаціях вручили цінні подарунки. Так, у старшій групі першість здобула Тетяна Самсонюк, в молодшій - Вадим Винокур, який продемонстрував нашим журналістам свої проекти контейнерів.

Вадим Винокур, переможець конкурсу у молодшій категорії:

- Кришка в нього утворює склад для паперу. Сюди можна класти папір, адже вона займає багато місця в контейнерах, її можна класти наверх. В мене є ще другий виріб. Тут нажимається педалька, відхиляється кришка і туди кидаєш сміття. І тут стаканчики стоять, щоб туди зсипати сміття.

Сам Вадим був би дуже радий побачити своє творіння у центрі міста. Адже представники місцевої спеціалізованої фірми пообіцяли обрати найкращий проект та розмістити його на Майдані Незалежності.

Святослав Євтушенко, директор ТОВ "Санком-Рівне":

- Я думаю, що ці ємкості ми розмістимо на весну. Ми ще окремо сядемо та подивимося всі проекти, які є. З них виберемо ті, які більше всього підходять для нашої концепції аби поєднати красу і економічний розрахунок. Я думаю, що вже на Свято землі ми будемо презентувати нові ємкості для сміття на Майдані Незалежності.

Вже четвертий конкурс поспіль "Дім, що береже планету", за словами організаторів, покликаний перш за все виховати у майбутнього покоління бережливе ставлення до природи.

Схожі статті