+380673870816 +380673870816

У Рівному Міжнародний економіко-гуманітарний університет та Проект ЄС/ПРООН наближаються до співпраці

Міжнародний економіко-гуманітарний університет розпочинає співпрацю з Проектом Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2". Про це повідомила прес-служба МЕГУ.
    До нього залучаються вищі навчальні заклади України, які зацікавлені у дослідженні та викладанні аспектів сталого розвитку, орієнтованого на громаду, та зокрема, українського досвіду у цій сфері. Метою співпраці є підготувати теперішнє і майбутнє покоління до розуміння, підтримки та застосування сталого місцевого розвитку через залучення громадян. 
    Усвідомлюючи роль МЕГУ як вищого навчального закладу в пропагуванні та становленні принципів сталого розвитку, поширенні концепції серед студентської спільноти, та громадськості регіону загалом, керівництвом університету та Центром проектного розвитку було вирішено розпочати офіційну співпрацю із згаданим Проектом. Наміри про співпрацю були оголошені, ще під час презентації Центру проектного розвитку МЕГУ. Нещодавно підписано лист про наміри та визначена попередня дата підписання меморандуму про співпрацю між МЕГУ та Проектом ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2". Днями Проект передав до бібліотеки університету комплект підручників "Сталий розвиток суспільства". 
    Серед заходів, запланованих у рамках партнерства: включення до навчальних програм курсу "Сталий розвиток суспільства" (чи його основних розділів у відповідності до потреб закладу), проходження студентами практики у регіональних офісах Проекту, проведення конкурсу студентських наукових робіт за тематичним напрямом "Сталий розвиток за участі громад" та організація літньої школи.

Схожі статті