У Рівному італійський кухар пригощав майбутніх військових пастою

Майбутніх військових нагодували патріотичним обідом. Щоправда, італійським. Кухар Андреа Пірас вже декілька років живе у Рівному. Враховуючи усі останні події в нашій країні, він вирішив підбадьорити молодих військових тим, що вміє.
12 кілограмів італійської пасти кухар Андреа Пірас у студентській їдальні приготував для молодих хлопців, які в майбутньому можуть стати військовослужбовцями. Національною італійською стравою чоловік хотів підняти бойовий та патріотичний дух молодих людей.
Андреа Пірас, кухар:
- Я знаю, що зараз відбувається в країні. Я переживаю за це. Я замислився над тим, чим можу допомогти. Я вмію готувати. Сьогодні готую патріотичну страву Італії. Там є кольори нашого прапора - зелений, червоний і білий. У страві є базилік, томатний соус і макарони.
Італієць Андреа Пірас вже два роки живе в Україні. На Батьківщині він залишив свій власний ресторан, бо захотів переїхати в Україну, до коханої. Тепер вони разом виховують доньку. Як розповідає його дружина Оксана, хоча за цей час Андреа щиро полюбив Україну, проте, італійській кухні все ж не зрадив.
Оксана Риженко, дружина Андреа:
- До української кухні Андреа не міг звикнути. Якщо він має час, то завжди готує італійські страви. Якщо чоловік зайнятий, то готую я наші українські страви.
Сьогодні в армії, за словами військових, годують не гірше ніж вдома. Проте, дуже приємно для солдатів відчувати підтримку простих людей.
Олександр Гайн, прес-офіцер Міністерства оборони України у Рівненській області:
- Це молоді люди, які як ми кажемо, за 5 хвилин молоді лейтенанти, які в майбутньому отримають офіцерські звання і можливо, в майбутньому стануть офіцерами ЗСУ та інших силових структур оновленої армії. Для молоді зараз важливо відчути підтримку людей, українців, міжнародної спільноти. Вибір стати військовим - це правильний вибір, який дозволить їм стати захисниками Вітчизни. Це гідна професія.
Самі ж випускники зайшовши до їдальні та відчувши аромат пасти у повітрі, вже не могли дочекатись самого обіду. Тим паче, що деяким з них вперше в житті довелось скуштувати справжню пасту від італійського кухаря.
Бліц:
- Паста дуже смачна. Я взагалі вперше куштую італійську пасту. Мені дуже подобається.
Нагодувавши майже 60 випускників своєю пастою, Андреа залишився задоволений тим, що зробив свій вклад у зміцнення патріотичного духу молоді. Та додав, що неодмінно вигадає ще щось, аби підтримати українських військових.