+380673870816 +380673870816

У Рівному фотоконкурс "Світ емоцій" відкрив Благодійний марафон "З вірою у майбутнє"

VII традиційний Благодійний марафон "З вірою в майбутнє" Рівненський Палац дітей та молоді відкрив фіналом фотоконкурсу "Світ емоцій". Проте у планах організаторів зробити цей конкурс доброю традицією.

Учні студії цифрового фото школи інформатики ПДМу та просто рівняни віком до 25 років надіслали на розгляд журі близько 100 робіт.

Марія Наумчук, керівник школи інформатики ПДМ:

- Ця виставка стала результатом конкурсу, який почався ще півроку тому. Ми запропонували діткам подати свої фотографії, передати свої емоції через зображення.

Вибирати переможців справа не із легких, - розповіли в оргкомітеті. Адже світлини одна краще іншої і не лише з технічної точки зору. Кожна мить закарбована на фото змушує замислитися про неповторність світу. Такий високий рівень робіт, на думку керівника сектору інформаційних технологій, можна пояснити неабиякою захопленістю фотомистецтвом.

Наталія Літковець, керівник сектору інформаційних технологій ПДМ:

- Це обдаровані діти, адже вони захоплені фотографією. Вони роблять це із захопленням. Вони нам також присилають свої фото. Радяться, які краще взяти до участі в конкурсі. А ми відповідно проводили їм такі консультації.

Переможець конкурсу "Світ емоцій" у номінації "Репортаж" старшої вікової категорії Олексій Пушкін. Хлопець взяв до рук фотоапарат нещодавно та до цього не брав участі у подібних конкурсах. Він розповів, що фото для нього не робота, а чудовий спосіб відпочити.

Олексій Пушкін, переможець конкурсу:

- Фотографією я почав займатися приблизно рік тому. Перше моє фото було зроблено на простий кишеньковий фотоапарат. В мене виникло бажання закарбувати цікаві моменти. Я роблю світлини для душі.

В тій же номінації, тільки у молодшій віковій категорії, перемогу здобула Юлія Ференц. Юна дівчина вже і не пригадує, коли вперше познайомилася з фотокамерою. Сьогодні має в творчому доробку чимало світлин. На конкурс подала 5 робіт, відповідної тематики.

Юлія Ференц, переможниця конкурсу:

- Я сподівалася показати емоції у різних тонах. В мене є багато робіт, але на цей конкурс підійшли репортажні та портрет.

У номінації "Портрет" першість здобули Дмитро Ревякін - старша вікова категорія та Вікторія Янушевич - молодша група. Перемогу вони здобули і у категорії "Чорно-біле фото". А у номінації "Фотополювання на емоції" перше місце посіла Дарина Літковець.

Схожі статті