+380673870816 +380673870816

У Рівному до 20 річниці Незалежності України встановили вишитий рекорд

У двадцяту річницю Незалежності України рівняни встановлювали вишитий рекорд та займалися благодійністю. 

Після урочистих привітань від влади міста та області, на Майдані Незалежності розгорнулася виставка автентичного українського одягу під відкритим небом "Музей віднайдених секретів". Відвідувачі мали змогу побачити не лише музейні експонати, а й речі з приватних колекцій.

Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:

я просто вражена. Оці речі носилися сто років тому. Це вишивалося іншими людьми. Сьогодні ці вишиванки разом з нами. Це теж учасники вишитого рекорду. Мені надзвичайно сподобалася одна вишита сорочка з приватної колекції Раїси Сапун. Блідий сірий колір поєднаний з червоним. Я ніколи такого не бачила. Я буду просити Раїсу Сапун відтворити мені цю сорочку. Неймовірно. Подивіться, це тільки початок, а люди уже ходять, фотографуються.

Рівняни під час святкування двадцятої річниці Незалежності України залишили свій слід і у Книзі рекордів України. Так, наше місто встановило новий рекорд із кількості людей у вишиванках. Акція тривала з дев’ятої ранку і до третьої години дня. Організатори зізналися, що вірили у здобуття вишитого рекорду, проте навіть вони не очікували такої кількості бажаючих долучитися до заходу. Найстаршому учаснику акції 90 років, наймолодшому ж - 3 тижні.

Олексій Капланов, учасник акції "Вишитий рекорд":

цю сорочку мені презентував мій друг. Я вишиванки не маю, але куплю обов’язково. Про цю акцію дізнався з радіо і вирішив взяти участь. Дуже сподіваюся, що наше місто переможе і отримає рекорд. Будемо надіятися, що наш рекорд ніхто не переплюне.

Олена Строгич, заступник головного редактора Книги рекордів України:

у 2011 році вже три роки пройшло з моменту встановлення другого рекорду. Місто Рівне знову встановлює рекорд, але це вже потужніше ніж у 2006 та 2008 роках. Учасниками вишитого рекорду стало 6 тисяч 570 рівнян. Найменшому учаснику 3 тижні. Такого ще не було не тільки в Україні, а й у світі. 

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

настрій просто супер. Думаю, що і у присутніх він також на висоті. Учасників акції прийшло більше, ніж ми замовили бейджиків.

Увагу всіх хто завітав у цей день на Майдан Незалежності привертав аромат короваїв, пиріжків та інших хлібопекарських виробів. Здобу демонстрували на святі хліба усі місцеві виробники цієї продукції. Дещо можна було придбати, а на деякі вироби просто помилуватися.

Віктор Нагорнюк, голова правління ВАТ "Полісся":

нашому підприємству також 20 років. Воно є ровесником незалежності. Воно представлене в широкому форматі. Ми виготовляємо щодня близько 52 найменувань продукції. Це і булочки, і хліб різних сортів, і батони, і кондитерські вироби.

Натомість за кінопалацом "Україна" вирувало інше життя. На "Алеї творчості" свої роботи демонстрували умільці і майстри нашого краю. Тут і картини, і вишиванки, і роботи декоративно-прикладного мистецтва. Свої таланти згодом продемонстрували на флеш-мобі учасники рівненської команди "Майдансу". Родзинкою їхнього виступу стали вишиванки. А от у парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка всіх людей частували безкоштовним чаєм та кавою з найбільшого на Рівненщині самовара.

Роман Стасюк, директор ТОВ "АРМ-ЕКО":

наше підприємство з нагоди Дня Незалежності спеціально виготовило цей самовар для частування мешканців Рівного чаєм з бубликами. В тому році на День міста ми проводили аналогічну акцію.

У День Незалежності України, рівняни не забули і про благодійність. На Театральній площі з монет виклали Герб України. Усі ж виручені кошти, а це 8329 гривень, передали на лікування дворічного Микити Хитрого із Радивилова.

Дмитро Тарсюк, представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Рівненській області:

якщо конкретно говорити, то ці гроші підуть на лікування дворічного Микити Хитрого із Радивилова. Ми спеціально обрали таку сім’ю, щоб вона була або малозабезпеченою, або неповною. Ця сім’я із числа малозабезпечених. Мама знаходиться в декретній відпустці, а тато інвалід другої групи. Малюку зробили трансплантацію печінки в одній із брюсельських клінік. Потрібні великі гроші на реабілітацію цієї дитини. Кошти, які ми зібрали обов’язково вручимо цій сім’ї на лікування хлопчика.

Традиційно у вечірній порі на рівнян чекала насичена концертна програма на Майдані Незалежності за участю різних колективів нашого краю. Фінальною частиною цього дійства стало виконання на сцені Гімну України очільниками міської та обласної влади, переможцями конкурсу "Гордість міста" та всіма, хто в цей час перебував на майдані. А закрив святкування двадцятої річниці Незалежності України салют.

Схожі статті