+380673870816 +380673870816

У Рівному діти із прийомних сімей робили новорічні іграшки

У міському центрі творчості учнівської молоді, вихованці будинків сімейного типу зі своїми батьками-вихователями та діти із прийомних сімей до різдвяних свят робили новорічні іграшки.

Майстер-клас "Зірка на ялинку" має на меті відродження української традиції: родинної підготовки до свята, спільного виготовлення батьками і дітьми новорічних та різдвяних прикрас. У заході взяли участь 5 сімей. Усі витрати, пов’язані із матеріалами, взяв на себе центр учнівської творчості. 

Тетяна Приймачек, завідувач художньо-технічним відділом:

- Виготовлятимуться іграшки із пінопласту. З таких матеріалів, які витримують будь-яку погоду. Сніг, дощ. Щоб вони не зламалися і на ялинці могли провисіти місяць. 

Усі іграшки невдовзі з’являться на центральній ялинці міста. 12-13 грудня їх будуть показувати на спеціалізованій виставці у міському палаці культури "Текстильник". Для усіх учасників міське управління освіти приготувало приємний подарунок. 

Анатолій Горецький, головний спеціаліст організаційно-інспекторського відділу управління освіти м. Рівне:

- Родини будуть фотографуватися для буклету. Для цього залучені спеціалісти. Самі ж іграшки, передамо у трест зеленого господарства, який і займається прикрашанням ялинки. 

Учасник майстер-класу пан Яків розповів, що зі своєю донькою Мирославою намагається постійно відвідувати подібні заходи. Цьогоріч до новорічних свят з’явиться чимало іграшок саме їхнього авторства. Чоловік розповів, що у цій справі головне винахідливість.

Яків Кругленко, учасник майстер-класу:

- Нам тут проводять майстер-клас. Нам фахівці пояснили як робити іграшки. Тут нічого нема складного. Мені подобається створювати новорічні прикраси.

У планах рівненських освітян назбирати декілька сотень новорічних іграшок із різних освітніх закладів міста, і в такий спосіб залучити якомога більше дітлахів та їх батьків до цього приємного передноворічного процесу.

Схожі статті