+380673870816 +380673870816

У Рівному діти до Великодня розфарбовували писанки

В очкуванні Великодня, стаємо добрішими. Традиційно міський голова Володимир Хомко, його заступник Галина Кульчинська та головні освітяни міста й області розфарбовували писанки разом з вихованцями навчально-реабілітаційного центру "Особлива дитина". 

З натхненням та неабиякою креативністю розфарбовує свою першу писанку десятирічний Данило. Він розповів, що усе своє тепло та любов втілює ось у цих візерунках.

Данило, вихованець навчально-реабілітаційного центру "Особлива дитина":

- Вони символ сонця, дають простір, щоб трава росла. Я хочу передати тепло усім людям цією писанкою.

У творчому процесі дітлахи поступово вивчають писанкарство усіх регіонів України. Сьогодні наносять переважно гуцульський орнамент, звісно не без штрихів власної фантазії.

Ольга Теренчук, вчитель образотворчого мистецтва і ручного ткацтва навчально-реабілітаційного центру "Особлива дитина":

- Ми малюємо гуцульську писанку, адже тут вона найгарніша і звідси вона пішла далі по всій Україні. Ми поступово будемо вивчати усі регіони.

Для справжнього свята, як з’ясувалося, потрібно небагато – шановані гості, музика, співи та можливість продемонструвати свій творчий потенціал. Такий справжній талант є в п’ятнадцятирічного Стаса, і хоча йому фізично з кожним роком стає важче малювати, його картини займають призові місця на міжнародних та регіональних виставках. Незабаром планують організувати ще одну, вже його власну. Вона буде благодійною. Поряд з ним свою писанку завзято розмальовує і міський голова. Він розповів, що завдяки таким традиційним зустрічам з дітьми, малювати в нього виходить все краще й краще.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ви ж розумієте, що це досить така символічна процедура і діти повинні відчути, що ми щиро прийшли з ними поспілкуватися. Діти особливі і відношення потребують особливого. Свято таке, що надихає зробити щось хороше. Всіх. Навіть поганих людей.

За свої творчі старання малюки отримали фломастери від шанованих гостей. А їх великодні шедеври незабаром прикрашатимуть не лише Пасхальне дерево навчально-реабілітаційного центру, а й милуватимуть око перехожих на майдані Незалежності.

Схожі статті