+380673870816 +380673870816

У Рівному будинок дитини набув статусу комунального закладу

Будинок дитини у місті Рівне набув статусу комунального закладу. Реформа у цій сфері зумовлена тим, що останнім часом дітки, які сюди потрапляють, довго не затримуються, тому він має виконувати інші функції: надавати соціально-психологічну допомогу дітям та підліткам, які в складних життєвих обставинах втрачають батьківське піклування.

Будинок дитини у Рівному чиновники реформували в обласний комунальний заклад. В Україні на цей крок рівняни пішли першими. Справа у тому, що заклад не виконує усіх тих норм, які прописані у законі. А все тому, що діти, які туди потрапляють, швидко знаходять нові родини або повертаються до рідних.

Андрій Міщеня, начальник служби у справах дітей м. Рівне:

- Служба у справах дітей працює над тим, щоб діти, які отримали статус сиріт, не потрапляли в будинки, зокрема з минулого року 35 дітей отримали статус. На сьогодні з них 25 – оформлена опіка і піклування, 7 – усиновлено, лишається три дитинки, і одна дитинка, над якою працюємо, щоб вона була всиновлена.

Так, у першому кварталі цього року 7 дітей отримало статус. З них лише одну дитину направили у будинок і вона вже усиновлена. Усього за минулий рік 178 дітей побувало у притулку.

Андрій Міщеня, начальник служби у справах дітей м. Рівне:

- Основна причина потрапляння дітей у притулок - це конфлікт у сім’ї, або проживання в сім’ї, де не створили необхідних умов. Тому у нашому місті є потреба реформації притулку, який відбув у минуле, а він виконуватиме функції соціально-психологічної реабілітації.

Популярними у місті стають і будинки сімейного типу. Так, у сім’ї Новосад незабаром чекають на поповнення. До їх великої та дружної родини приєднається ще один хлопчик. А от для тих, хто задумується наслідувати цей приклад, на останньому засіданні виконкому оприлюднили інформацію про те, що у бюджеті закладена 5-кімнатна квартира у Золотієві, а на її ремонт виділять 168 тисяч гривень. Це житло передбачене саме для створення будинку сімейного типу.

Схожі статті