+380673870816 +380673870816

У Рівненському краєзнавчому музеї відбулася презентація книги "Драма церкви"

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація книги "Драма церкви", присвячена п’ятнадцятій річниці створення Рівненського інституту слов’янознавства. 

Автори книги "Драма церкви" Надія Стоколос та Руслана Шеретюк працювали над виданням впродовж трьох років. Вона стала однією частиною їх спільного наукового проекту. Колеги, які, до речі, є завідуючими кафедр у Рівненському інституті слов’янознавства, присвятили свою книгу дослідженню чинників та перебігу основних етапів скасування Греко-Уніатської Церкви в Російській імперії. На сторінках видання не забули розповісти і про викорінення здобутків цієї церкви.

Надія Стоколос, співавтор книги, завідуюча кафедрою філософії і соціальних наук Рівненського інституту слов’янознавства:

- Наше покоління виросло на тому, що Уніатська Церква - антинародна. За роки незалежності погляд на історію Української Греко-Католицької Церкви радикально змінився. Сьогодні вона потужно увійшла в український соціум. Це понад 7 мільйонів вірян у всьому світі.

Усі витрати по видавництву авторки взяли на себе. Книга вийшла у 500 екземплярах, проте тримати її у себе на полиці має можливість далеко не кожен.

Руслана Шеретюк, співавтор книги, завідуюча кафедрою мистецтва і культурології Рівненського інституту слов’янознавства:

- Практично увесь тираж вже розійшовся по Греко-Католицьким парафіям. Отець Євгеній розповів, що вони пішли у Львівську, Івано-Франківську, Тернопільську області. Також ці книги є і у Рівненському інституті слов’янознавства, де ми з пані Надією викладаємо.

За словами священнослужителя Греко-Католицької Церкви Отця Євгена, ця книга допоможе зрозуміти роль Греко-Католицької Церкви у житті кожної людини.

Отець Євген, настоятель парафії Святого Миколая Чудотворця:

- Ми можемо історично поглянути на ті події і зробити висновки. Я думаю, що висновками є те, що Українська Греко-Католицька церква несе багато доброго для українського народу. І утворилася для того, щоб народ був побожний.



111006_Knuga sferadesigner

Схожі статті