+380673870816 +380673870816

У Рівненському інституті права презентували виставку світлин та обговорили виховання дітей

"Краса і право" - під такою назвою у Рівненському інституті Київського університету права презентували виставку світлин відомого фотохудожника, в минулому головного архітектора столиці Юрія Пісковського. Відкриття експозиції відбулося в рамках університетського культурно-виховного проекту. 

Того ж дня у виші пройшов круглий стіл за підтримки обласної державної адміністрації. Освітяни, представники правоохоронних органів та керівники психологічних служб обговорили проблеми виховання й розвитку молодого покоління.

Милуватися квітами не лише біля фасаду свого вишу, а й у самому приміщенні мають можливість студенти Рівненського інституту Київського університету права Національної академії наук України. Експозиція фотомитця Юрія Пісковського вмістила у собі, на перший погляд, таку буденну красу, яку люди частенько через свою постійну заклопотаність не помічають. Об’єктив фотографа-архітектора замість кремезних споруд зафіксував мальовничі дари природи – квіти.

Юрій Пісковський, фотохудожник:

- Мене спонукала зробити так багато квітів любов до життя, гармонії, краси. Зараз серед людей агресія і нажива, якби всі звертали увагу на красу, то по-іншому наше життя б вирувало.

Це вже третя виставка, що проходить в рамках університетського культурно-виховного проекту "Інтелектуальна власність в Україні – перлини сучасного живопису для студентської молоді", - розповідає ректор вишу Юрій Бошицький. Адже не лише навчати, а й виховувати в студентів смак та любов до мистецтва – функція, яку виконує Рівненський інститут Київського університету права.

Юрій Бошицький, ректор Рівненського інституту Київського університету права НАН України:

- Я гордий тим, що очолюю Київський університет права, який готує правознавців для нашої країни і основна концепція, філософія нашого розвитку – підготувати не просто людину, яка розбирається в праві, а людину, яка перш за все є особистістю і відповідає тим моральним та духовним цінностям, про які я щойно говорив.

А виховання дітей та молоді, в якому одним впливом мистецтва не обмежитись, обговорили фахівці під час круглого столу в Рівненському інституті Київського університету права. Присутні зосередили свою увагу на проблемах виховання в сім’ї та чинниках, що формують особистість в молодшому віці: родина, навчальний заклад, держава, законодавство. Результати таких зустрічей помітні, - констатує головний освітянин області Іван Вєтров. До прикладу, злочинність серед неповнолітніх з початком нового року зменшилась на 9%.

Іван Вєтров, начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА:

- Ми не можемо стояти осторонь. Працюємо над тим, щоб максимально провести заходи і профілактичні, і корекційні, щоб наблизити розуміння батьків в необхідності виховання своїх власних дітей. Адже не секрет, що багато батьків знаходяться поза межами власних домівок, або ж є неблагополучні сім’ї і доля дітей залишається, або на плечах освітян, або на плечах родичів чи близьких тої чи іншої родини.

В рамках співпраці обласного управління освіти та Рівненського інституту Київського університету права усі методичні напрацювання та правову консультацію батьки зможуть отримати незабаром у мережі Інтернет. Що ж до виховання естетичного, то виставка милуватиме око студентів своїми барвами місяць, згодом її замінить бурштинова експозиція.

Схожі статті