+380673870816 +380673870816

У рівненської родини відібрали 4 дітей

Цими днями в однієї з родин працівники міліції, служби у справах дітей та лікарі забрали четверо дітей. Це перший подібний випадок у Рівному. Відносно у молодій родині, де мати 1986 року народження, а батько 1979, виховувалася малеча віком від 3 місяців до 5 років. Батьки, за словами сусідів із гуртожитку, де ті проживали, частенько випивали та не доглядали за дітлахами належним чином. В цьому переконалася і профільна комісія. 

Вже наступного дня горе-батьки давали покази у міліції і зізналися, що нічого не пам’ятають про візит перевіряючих та не розуміють, куди поділися діти.  Родина жила на державну допомогу. У місяць вони отримували від трьох до чотирьох тисяч гривень. Саме це, на думку фахівців, у цій ситуації і стало стимулом для такої багатодітності. 

Як стало відомо, малеча у Рівному має бабусю, яка вже виявила бажання стати їх опікуном. Втім, подібні рішення прийматиме суд. Наразі, в службі у справах дітей припускають, що батькам дадуть рік часу, аби налагодити своє життя та повернути своє чадо. Їх не позбавляють батьківських прав. 

Андрій Міщеня, начальник служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому:

- Дійсно, батьки перебували у стані сильного алкогольного сп’яніння. Діти були самі. Вони хотіли їсти – це було видно, хоча були у кімнаті речі, були памперси, була суміш для найменшої дитини. Двоє менших діток були госпіталізовані, якщо я не помиляюся, там мова іде про застудні захворювання, двоє старших були поміщені в притулок. Ми все ж таки маємо надію, що ці, ще молоді батьки, зможуть змінити своє життя на краще.

 

Схожі статті