+380673870816 +380673870816

У Рівненській обласній лікарні відкрили оновлене відділення

Фото пресслужби РОДА

На Рівненщині в рамках «Великого будівництва» відкрили оновлене приймальне відділення на 1200 квадратів. 

Рівненська обласна клінічна лікарня отримала новозбудоване приймальне відділення, яке допоможе рятувати життя людей. Реконструкція медзакладу в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» фінішувала і сьогодні відбулося урочисте відкриття відділення. Повідомляє пресслужба РОДА.

«Оновлене відділення потрібне для цілої області. Адже немає жодної людини на Рівненщині, яка б не скористалася послугами Рівненської обласної лікарні. Завдяки реконструкції допомога надаватиметься значно швидше, саме таке завдання стоїть перед проєктом «Велике Будівництво». Інвестиції в лікарню склали понад 90 мільйонів гривень – 34 мільйони на реконструкцію та 56 на сучасне медобладнання. Основна сума інвестицій з держбюджету», - зазначає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Під час будівництва приймального відділення були враховані усі рекомендації МОЗ. Тут облаштували приймально-сортувальну і загально медичну зони, діагностичний, приймальний та адміністративний блок.

У відділенні вже встановлений супер сучасний та потужний комп’ютерний томограф. Він дасть можливість проводити високоякісні обстеження, для того, щоб оперативно і максимально точно встановити діагноз пацієнтові і направити його на подальше лікування. Також серед новітнього обладнання, що закуплено в рамках проєкту «Велике будівництво» - УЗД, МРТ-апарат, а також ендоскопічне та лабораторне обладнання.

Із оновленням відділення алгоритм надання медичної допомоги суттєво зміниться.

Як розповідає директор закладу Віктор Ткач, раніше важкий пацієнт надходив у відділення, його перевозили у різні блоки та кабінети. Це не дуже зручно, адже вони розташовані по всій лікарні.

«За досить короткий період вдалось провести масштабну реконструкцію та збільшити площу відділення до 1200 квадратних метрів. Це велике досягнення нашої лікарні. Оновлене приймальне буде ділитися на умовні три зони - зелену, помаранчеву і червону», - розповідає Віктор Ткач.

У першій зоні буде розміщена зала очікування пацієнтів. Тут буде рецепція, де оформлятимуть планових хворих.

Друга, помаранчева, зона передбачає надання допомоги до 30 хвилин. Тут розміщені ендоскопічний, оглядовий та УЗД  кабінети.

А в останній, червоній, зоні будуть надавати термінову невідкладну допомогу для важких хворих. В цьому блоці розташовані реанімаційна та операційна палати.

Поряд із червоною зоною розташований спеціальний бокс - сюди заїжджатимуть одразу 2 автомобілі швидкої. Це дозволить персоналу лікарні оперативно доставити пацієнта у необхідну зону, де будуть проводитись медичні обстеження або операційні втручання.

Загалом на Рівненщині в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» відбувається реконструкція чотирьох лікарень  – обласної  та трьох районних: Сарненської, Рокитнівської та Березнівської.

Схожі статті