+380673870816 +380673870816

У рівненській філармонії пройшов вечір пам’яті видатного музиканта-фольклориста Василя Павлюка

14 вересня у залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії відбувся вечір пам'яті видатного музиканта-фольклориста Василя Михайловича Павлюка, з нагоди його семидесятиріччя.

На жаль, Василь Михайлович не дожив до свого семидесятиріччя. Проте, він живе у пам'яті багатьох людей. Підтвердженням цього є переповнена зала обласної філармонії. Про нього кажуть, що пан Василь видатний митець, справжній патріот та велика дитина в душі. Близькі ж його пам'ятають як чуйну та щиру людину.

Анна Павлюк, онука Василя Павлюка:

він був дуже доброю та чуйною людиною. Завжди піклувався про нас. Та після його смерті, я відкрила його як зовсім іншу людину.

Його онука Анна розповіла, що дідусь принципово називав її Ганнусею. Він змалечку виховував у дівчинки любов до свого народу та його творчості.

Анна Павлюк, онука Василя Павлюка:

завдяки дідусеві я пішла і до музичної школи, і на танці. Я думаю, що він буде радий бачити з небес мене разом із своїми випускниками у його улюбленій справі.

Представники міської влади Василя Павлюка вважають великою людиною.

Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:

я пропонувала синам видатного музиканта зробити міську щорічну премію імені Василя Павлюка. Проте, мені сказали, що треба трішки зачекати, адже вони хотіли спершу видати книжку.

На вечорі пам'яті Василя Михайловича Павлюка виступало чимало колективів, які у свій час мали змогу працювати з ним. Зібралося багато колишніх та теперішніх учасників фольклорного ансамблю "Горина", який і створив у 1979 році Василь Михайлович. Також, на вечорі презентували книгу "Гориною вишита доля", видану коштом та зусиллями родини Павлюків. У ній відображений життєвий шлях музиканта-фольклориста.

 


110915_V.M.avilyk sferadesigner

Схожі статті