+380673870816 +380673870816

У рівненських сім’ях почастішали випадки насилля

У наш час питання насильства в сім'ї являється гострою проблемою суспільства, адже все частіше сімейні конфлікти закінчуються бійками, тілесними ушкодженнями, трагедією.
     Свого часу не склалося сімейне життя і у 33-річного Олександра, жителя села Острожець Млинівського району. Після втрати дружини, на його утриманні, залишився син. А оскільки перед вихованням сина батько надавав перевагу оковитій, то незабаром його позбавили батьківських прав. Опіку над онуком отримала мати Олександра — 58-річна Ірина. Олександр же продовжував зловживати спиртним та влаштовувати сімейні сварки. 
     Протягом року працівники міліції сім разів притягували його до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім'ї. А у жовтні Млинівський районний суду прийняв рішення про примусове його виселення з житлової площі. 
     Протягом дев’яти місяців 2011 року до адміністративної відповідальності за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Вчинення насильства в сім’ї) притягнуто до відповідальності 212 осіб, упродовж аналогічного періоду минулого року – 210 осіб. У сфері профілактичного впливу райвідділу сьогодні перебуває 213 осіб, які схильні та вчиняють насильство в сім’ї. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС в Рівненській області.
     На жаль, непоодинокими являються випадки, коли внаслідок побутового насильства потерпілі отримують не лише душевні, але і фізичні травми. Так, 32-річна Марія, жителька села Довгошиї Млинівського району, під час сварки з 62-річною свекрухою, з якою спільно проживає та веде домашнє господарство, нанесла останній тілесні ушкодження. Слідчі Млинівського райвідділу за цим фактом в серпні порушили кримінальну справу за статтею 128 Кримінального кодексу України (Необережне середньої тяжкості тілесне ушкодження). 
     Аби запобігти насильству у сім’ях дільничні інспектори міліції постійно здійснюють профілактику та ставлять на облік осіб, схильних до вчинення насильства, вносять до сфери впливу підрозділів неблагополучні родини, проводять з сімейними дебоширами бесіди.

Схожі статті