+380673870816 +380673870816

У рівненських школах додатково вивчають природничо-математичні дисципліни

Рівненські школярі отримали змогу безкоштовно поглиблювати свої знання з природничо-математичних дисциплін. Учні із сьомого по дев’ятий класи можуть відвідувати додаткові уроки із цих предметів. Це стало можливим завдяки спеціальній міській програмі з підвищення якості природничо-математичної освіти. 

У Рівненському НВК №2 діти вивчають на практиці те, що могло б знадобитися і дорослій людині в повсякденному житті. Подібні заняття не лише з хімії, а й з інших природничо-математичних дисциплін проходять впродовж тижня і в інших навчальних закладах.

Лариса Синяк, головний спеціаліст управління освіти Рівненського міськвиконкому:

 - На базі ЗОШ №18 додаткові заняття з географії, у школі числом №27 з біології, на базі ЗОШ №22 додаткові заняття з математики, у природничо-математичному ліцеї "Елітар" з фізики, а на баз НВК №2 додаткові заняття з хімії.

Нині понад чотири з половиною тисячі учнів вивчають предмети гуманітарного спрямування і лише тисяча присвячує свій час поглибленому вивченню природничо-математичних дисциплін. 

Рівненське управління освіти насторожив такий показник, тому й вирішили діяти практично: заснувавши, так звані базові школи. Таке нововведення стало першим кроком до реалізації міської програми з підвищення якості природничо-математичної освіти. Навчальна програма, за якою займаються школярі, значно ґрунтовніша і ширша від звичайної та офіційно затверджена. Школярі, у свою чергу, не жалкують, що свій позаурочний час проводять із цікавістю та користю.

Олесь Дунай, учень 8 класу Рівненського НВК №2:

- У мене буде з хімії олімпіада і не одна. Тут я отримую гарну підготовку. Практичні завдання цікаві, на дошці пишуть формули, але хочеться і дізнатись як це відбувається насправді і що виходить з цього.

Викладають учням складні дисципліни досвідченні вчителі зі стажем. З матеріально-технічною базою, яка так необхідна для практичного засвоєння знань, тут також все в порядку. Принаймні так запевнили педагоги

Алла Деменко, вчитель Рівненського НВК № 2:

- Уцьому році ми вперше забезпечені хімічними реактивами. Тобто, матеріально-технічна база дозволяє повністю проводити цікаві досліди для дітей.

Нині в загальноосвітніх закладах на вивчення фізики чи хімії шкільна програма передбачає лише одну годину на тиждень. Вчителі із цих предметів наголошують, що пізнати точні науки за такий короткий термін просто нереально.

У свою чергу діти, що займаються на додаткових уроках в базових школах, розповіли, що тепер вони на кілька кроків випереджають своїх однолітків з вивчення природничо-математичних дисциплін.

Схожі статті