+380673870816 +380673870816

У Покровському соборі відбулося богослужіння з нагоди 15-річчя Рівненської духовної семінарії та 10-річчя з дня упокоєння митрополита Даниїла (ВІДЕО)

В Покровському соборі  було велелюдно. Там провели урочисту Божественну літургію з нагоди 15-річчя Рівненської духовної семінарії та 10 років  з дня упокоєння світлої пам'яті митрополита Рівненського і Острозького Даниїла.  Священнослужителі та прихожани зібралися в Покровському соборі, щоб помолитися за душу високопреосвященнійшого. 

Його зусилля були спрямовані на розбудову УПЦ  Київського патріархату. Митрополит Даниїл також більше 10 років очолював Київську духовну семінарію й виховав чимало достойних пасторів. В рівненській єпархії він працював на благо людей близько 5 років. То ж вшанувати світлу пам'ять та помолитися за душу митрополита Даниїла з’їхалися  священнослужителі ледь не з усієї України.  Зранку у Покровському соборі відслужили Божественну літургію, яку очолив Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній. Також відправили панахиду біля могили високопреосвященнійшого. 

Епіфаній,  митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський:

- Сьогодні ми зібралися у Рівному для того, щоб молитовно згадати при снопам’ятного митрополита Рівненськог і Острозького Даниїла. Справді він був великим і добрим пастором церкви христової, потрудився тут, розбудовуючи Ррівненську єпархію, він вболівав і за Покровський собор, розпочав тут розписи і мозаїку. Багато він працював для встановлення для розбудови як парафій, так і для виховання майбутніх пасторів церкви Христової.

Також Рівненська духовна семінарія в цей день відзначає свій ювілей – 15-річчя. Ректор закладу розповідає, що  за ці роки вдалося багато чого досягнути та виховати не одне покоління зразкових священнослужителів.

Віталій Лотоцький, ректор РДС:

- Рівненська духовна семінарія за 15 років змогла достойно виконати своє призначення – це виховання достойних, сумлінних пастирів. За цих 15 років близько 600 випускників було,  з них левова частина здійснює достойне пасторське служіння в парафіях Рівненщини, України та навіть за її межами.

Прихожани мали можливість також  відвідати актову частину, присвячену пам’яті владики Даниїла та пам’ятний концерт-реквієм на його честь.

Схожі статті