+380673870816 +380673870816

У НУВГП розпочалися "Дні кар’єри-2012"

Дізнатися, які професії нині є затребуваними на ринку праці та що необхідно знати і зробити для отримання бажаного робочого місця сьогодні мали можливість студенти факультетів менеджменту і економіки та підприємництва Національного університету водного господарства та природокористування. Адже нині розпочався вже традиційний захід для цього вишу "Дні кар’єри -2012". 

Метою щорічних "Днів кар’єри" у Національному університеті водного господарства та природокористування є ознайомлення майбутніх випускників із вакансіями на ринку праці та становлення перших зв’язків із потенційними роботодавцями. Цього дня до вишу завітали керівники та представники фірм і організацій, які зацікавлені у кваліфікованих фахівцях за спеціальностями факультетів менеджменту і економіки та підприємництва. "Дні кар’єри" у ВНЗ стають першими сходинками до отримання бажаного робочого місця, про що, до речі, свідчить і статистика.  

Григорій Сапсай, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних і регіональних зв'язків НУВГП:

- Питанню працевлаштування студентів завжди приділялася серйозна увага і у нас зазвичай 92-94 відсотка студентів-випускників отримують перше робоче місце. На мій погляд, добре те, що біля 80 відсотків студентів отримують направлення за фахом.

Відібрати талановитих студентів: спеціалістів та магістрів, майбутніх фахівців у різних сферах ринкової економіки, розкрити перед ними перспективи професійного зростання та скерувати їх на отримання тих знань і навичок, які необхідні у роботі на певному підприємстві, в установі, організації завітало близько 30 роботодавців.

Віталій Окорський, декан факультету менеджменту НУВГП:

- Наприклад, у минулому році приблизно така сама ситуація була і частина студентів знайшли спільну мову із роботодавцями і працевлаштовані були.

Директор Українського інституту підприємництва Олександр Орленко вже не вперше завітав на цей захід. Він розповів, що основною проблемою в нашій країні є те, що рівень конкурентоспроможності окремих студентів не відповідає вимогам ринку праці. Тому "Дні кар’єри" слугують саме для виправлення цієї ситуації.

Олександр Орленко, директор Українського інституту підприємництва м. Київ:

- В цій роботі ми йдемо не від інтересів факультету, а від інтересів студентів-випускників. Вони повинні сказати, чим вони бажають займатись, де працювати, на якій території і так далі. І виходячи з цього, індивідуально, працюючи з ними ми їх виводимо на рівень особистої конкурентоспроможності.

Студентка НУВГП Зоя Процюк, яка також завітала на захід, впевнена, що проведення таких днів у виші необхідне, адже саме завдяки їм формується потрібний зв’язок між студентами та роботодавцями.

Зоя Процюк, студентка факультету менеджменту НУВГП, директор Агенції з планування кар’єри випускників ФМ:

- Можуть прийти студенти не тільки випускних курсів, а й третіх, других. Зрозуміти, що потрібно на ринку праці і яким чином поєднувати саме навчання і розвиток у плані практики і стажу, набувати тих навичок, які знадобляться на роботі в майбутньому.

Цей захід продовжиться і завтра у стінах НУВГП, але вже для студентів інших факультетів.

 

Схожі статті