+380673870816 +380673870816

У молодих рівнян з’явилася нагода зробити правильний вибір свого майбутнього

У Рівному відбувся профорієнтаційний захід "Обери професію – сплануй майбутнє". До приміщення обласного академічного музично-драматичного театру, де проходив захід, прийшли учні випускних класів обласного центру. Вони отримали теоретичну інформацію про перспективні професії, що нині користуються попитом на ринку праці міста.
     Нині, за інформацією спеціалістів Рівненського міського центру зайнятості, в місті налічується майже 3 тисячі 700 безробітних. Більше половини з них – молоді люди, які свого часу  зробили помилку у виборі спеціальності. Чимало з них мають дипломи про вищу освіту. На даний час  реальну можливість працевлаштуватися в Рівному мають спеціалісти робітничих професій. Працедавці гарантують їм високу платню та соціальний захист. Тож підказати молодим людям правильний вибір стало основною метою зібрання.
     Учасники заходу ознайомилися з представниками навчальних закладів, де готують майбутніх робітників, взяли участь у  майстер-класах з лозоплетіння, деревообробки, ковальства. Останній, особливо сподобався хлопцям. А ті, хто його показував переконані, що ковальство - справа перспективна. Молодим людям презентували й плани посадовців у вирішенні проблем працевлаштування. Реальні кроки, переконують у службі зайнятості, будуть зроблені вже найближчим часом. Для когось вони стануть новацією, комусь нагадають етапи власної біографії. А поки ж, через кілька місяців їх чекає вибір - робітнича спеціальність і гарантія роботи чи боротьба за диплом і пошуки праці через службу зайнятості.


110420_CZ sferadesigner

Схожі статті