+380673870816 +380673870816

У минулому році у Рівному задекларували свої доходи понад 4,5 тисяч мешканців

З першого дня нового року розпочато кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2011 році. Декларація про майновий стан та доходи подається до органу ДПС за місцем проживання платника податку (відповідно до реєстрації в паспорті) в термін до 1 травня 2012 року. Про це повідомила прес-служба ДПС у Рівненській області.
    Метою декларування є сплата податку до бюджету з неоподаткованих доходів, а також, повернення платникам певної суми податку, сплаченої із їх заробітної плати протягом попереднього року, тобто платники податків мають право скористатись податковою знижкою на навчання, іпотечний кредит тощо.
    Суттєвою відмінністю цьогорічної кампанії декларування доходів також є обов'язок фізичних осіб, які протягом 2011 року отримували дохід у вигляді заробітної плати та суми винагород за цивільно-правовими договорами від декількох податкових агентів, подавати декларацію про майновий стан і доходи за своїм місцем реєстрації, за умови, що загальна сума такого доходу за будь-який календарний місяць перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2011 році - 9 410 гривень).

Схожі статті