+380673870816 +380673870816

У МЕГУ стартувала Всеукраїнська літня школа журналістики

Всеукраїнська літня школа журналістики стартувала в рамках Малої академії наук України у Рівному. 30 учасників з 22 областей України поглибили свої теоретичні та практичні знання на базі факультету журналістики Міжнародного економіко-гуманітарного університету. 

Вони ще зовсім юні, але вже такі спраглі до знань. Переможці та призери другого етапу конкурсу Малої академії наук України зібралися у Рівному, щоб поглибити свої знання у сфері журналістики. Допомагають їм викладачі факультету масової комунікації та інформаційних технологій МЕГУ.

Ольга Мітчук, декан факультету МКІТ МЕГУ:

- чути одне, бачити – зовсім інше. А творити своїми руками отой журналістський продукт – це неперевершене відчуття. Коли отримуєш першу свою написану замітку – радості немає меж. Я думаю, що ми на факультеті разом з найкращими викладачами сприятимемо, щоб ця радість тривала протягом усієї Всеукраїнської літньої школи журналістики.

Робота з телекамерою та мікрофоном, верстка газети, тренінги з реклами і піару,   майстер-класи фотожурналістики та багато корисного із практики та теорії журналістики зможе почерпнути кожен учень впродовж літньої школи.  

Олександр Мазур, заступник директора Рівненської МАН:

- це повних 11 робочих днів. З них передбачено 4 екскурсійні дні. Але це будуть не просто прогулянки. Я дуже сподіваюся, що викладачі із перших днів завантажують дітей певними завданнями, скажімо фоторепортажі з екскурсій, замітки, хронічки.

Діана Мільтих вже вдруге приїздить з Миколаєва на навчання до Всеукраїнської літньої школи журналістики. Має цілу добірку опублікованих в газеті журналістських матеріалів.

Діана Мільтих, учениця 11 класу (м. Миколаїв):

- у школі я вже вдруге. Я зрозуміла, що журналістика – це моє, і я хочу в цьому розвиватися. Я хочу керуватися таким правилом – "Шукати правду і не боятися її розкривати".

Десять років тому Олександр Курсик дебютував на Бродівському телебаченні як журналіст. Тепер він рівненський власкор телеканалу "1+1". Під час лекцій поділився власною формулою успіху з майбутніми акулами пера та мікрофону. А вони у відповідь, як зізнається, надихають і його самого.

Олександр Курсик, журналіст:

- в української журналістики класне майбутнє. В цих учнів очі палають. Цей фах, який вони обирають, стимулює до самовдосконалення, тому вони не відпочивають зараз на морях, а їздять на навчання.

Всеукраїнська літня школа журналістики триватиме до 1 липня. По закінченню навчання учні отримають сертифікат Міжнародного економіко-гуманітарного університету та свідоцтво від Малої академії наук. Як підсумок, у знак пам’яті про насичені дні навчання та творчої реалізації, представники факультету журналістики МЕГУ готують у подарунок учням фільм про Всеукраїнську літню школу журналістики 2011.


110621_Jyrnalistuka sferadesigner

Схожі статті