+380673870816 +380673870816

У МЕГУ обговорили перспективи працевлаштування в Україні людей із вищою економічною освітою

Про проблеми та перспективи працевлаштування в Україні людей із вищою економічною освітою говорили у стінах МЕГУ. За круглим столом зібралися новоспечені студенти, випускники, представники влади та центру зайнятості.

В облдержадміністрації нашого регіону запевнили, що для економістів на Рівненщині є всі шанси аби реалізувати себе та знайти гідну роботу. Єдине - не слід розраховувати на те, що випаде нагода займатися економікою у її чистому вигляді. Адже наразі ринок праці потребує суміжності із іншими галузями.

Олександр Осовець, начальник управління інноваційно-інвестиційної політики та розвитку підприємства Рівненської ОДА:

- Ми не хочемо, щоб приходили економісти і боролися за робочі місця. Стратегія така: створити вакансії і розширити можливості для студентів. До того ж, хочеться надихнути спеціалістів використовувати свої практичні навички.

Спеціалісти із центру зайнятості розповіли студентам, що вакансії є, але роботодавець потребує фаховості та презентабельності. Ось чому і повинні гарно вчитися у вишах студенти. Лише опанувавши ази економіки, у молодої людини є шанс працевлаштуватися.

Тетяна Новорок, заступник директора Рівненського обласного центру зайнятості:

- Нині студент повинен мати професійний рівень. Він може працевлаштуватися. Вакансії є. Але потрібно ще й вміти презентувати себе роботодавцю.

У Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені академіка Степана Дем’янчука економістів готують вже давно. Це найбільший факультет у навчальному закладі. Його декан Костянтин Артюшок постійно наголошує своїм студентам, щоб стати конкурентоспроможним на ринку праці, треба іти у ногу із часом.

Костянтин Артюшок, декан економічного факультету МЕГУ:

- Ця проблема є дуже важливою. Дуже часто говорять, що забагато підготовлено спеціалістів-економістів. Є певна перенасиченість ринку, але з іншого - знайти фахового економіста-фінансиста складно.

Рівненщина - край аграрний, і більш затребуваними тут є інженерні та технічні спеціальності. За словами чиновників, влада робить усе можливе аби змінити економічну картину регіону, привабити потужних інвесторів та підвищити ділову активність області.

Схожі статті