+380673870816 +380673870816

У меблеву галузь Рівненщини надійде 4 млн доларів інвестицій

Фото пресслужби РОДА

Уже в серпні міжнародна компанія «Морган Феніче» запускає на Рівненщині лінію виробництва поролону потужністю 24 тисяч тонн в рік.

 Розвиток та перспективи виробництва обговорили сьогодні на зустрічі голова Рівненської ОДА Віталій Коваль  із співвласником Франкліном МакМахоном та директором Романом Басарабом. Вони планують збільшити потужності виробництва і підвищити обсяги продукції втричі. Повідомляє пресслужба РОДА.

Підприємство успішно працює на Рівненщині уже 9 років. Щодня вони відправляють на експорт 1000 диванів, ліжок та інших видів м’яких меблів. І забезпечують роботу понад 1000 працівникам.

«Запуск лінії поролону дозволить не лише створити нові робочі місця, а й здешевити виробництво продукції. Адже раніше цей матеріал вони змушені були закупляти в монополіста. Більше того, витрачати додаткові кошти на логістику. Тепер у підприємства буде замкнений цикл виробництва меблів», - розповів Віталій Коваль.

Обговорили з інвестором і формування меблевого кластеру на Рівненщині. Це один з основних пріоритетів розвитку області. А «Морган Феніче» може не лише долучитися до об’єднання, а й забрати 1-1,5% меблевого ринку Європи, створивши конкурентно спроможне середовище.

«Наше спільне завдання - рости швидше, ніж ринок. Як результат – ми збільшимо частку області в загальнодержавних обсягах виробництва меблевої продукції. А це дасть можливість залучити додаткові ресурси для розвитку Рівненщини, створити додаткові робочі місця і привабити нових інвесторів», - підсумував Віталій Коваль.

Схожі статті