+380673870816 +380673870816

У Квасилові планують розширити дитячий садочок

На дитячий садочок Квасилова через високий приріст населення чекає розширення. До такого рішення прийшли обласні чиновники під час робочої поїздки до Рівненського району. У селищі проживає понад 10 тисяч людей. Демографічні показники постійно збільшуються. 

Наразі у квасилівському дитячому садочку створено 11 груп. Приблизно по два десятки дітлахів у кожній. На черзі ще 315 дошкільнят. Проект приміщення дозволяє створити ще дві групи. Саме цим і займатиметься місцева влада.  

Дмитро Крет, селищний голова Квасилова:

- З нового бюджетного року буде відкрита одна група, а потім плануємо відкрити ще одну.

Що ж робити з іншими дітками - відповіді на це питання немає і досі. Як показує практика, батьки самотужки вирішують цю проблему: возять своїх малюків до Рівного. 

Ольга Лисак, завідувач дитячого садочка:

- В смт Квасилів на обліку приблизно 700 чоловік. 253 – відвідують дитячий садочок. На черзі більше 300 дітей. До нас постійно надходять  звернення від батьків.

В облдержадміністрації із цією проблемою ознайомлені. Розповідають, що подібні ситуації і в інших районах області. Рівненщині не вистачає близько 340 дитячих садочків, а термінового будівництва потребують 50 населених пунктів. Аби виконати Закон України "Про дошкільну освіту" - потрібні чималі кошти.

Анатолій Юхименко, перший заступник голови Рівненської ОДА:

- Потреба дитячого садочка у Квасилові стоїть гостро. Я маю надію, що ми зможемо відкрити і утримувати ще один заклад. 

Нині групи у квасилівському дитсадочку створюватимуть для п’ятирічок, аби вони згодом, без проблем, пішли до школи. Під час зустрічі з місцевим активом селища, Анатолій Юхименко пообіцяв приїхати до дітлахів у нову групу з подарунками на свято Миколая.

Схожі статті