+380673870816 +380673870816

У краєзнавчому музеї відкрилася виставка робіт майстрів народної творчості Рокитнівщини

В рамках мистецької акції "Мистецтво одного села", у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка робіт майстрів народної творчості села Рокитне, Рокитнівського району.

Різнобарвні вишиванки, кошики, картини - далеко не повний перелік експонатів виставки, на якій відображується культура і побут Рокитнівського району. За словами першого заступника Рокитнівської районної ради, така експозиція вже має давню історію та визнання.

Марія Кравченя, перший заступник голови Рокитнівської районної державної адміністрації:

- ці матеріали збиралися не вчора, не позавчора. Вони збиралися роками. Постійно наші митці приймають участь не тільки у районних виставках, а й на всеобласних, всеукраїнських. Нас радують роботи наших митців. Вони прекрасні. Мають свою ізюминку поліського краю, Рокитнівського району.

На презентації виставки можна було побачити не лише експонати народного прикладного мистецтва, а й послухати вокальні виступи колективів села Рокитне. Переважна більшість експонатів – вишивка. ЇЇ автори справді закохані у рукоділля. Свою любов вони відтворили на полотні червоними і чорними нитками.

Ганна Попач, директор Рокитнівського сільського будинку культури:

- в моєму доробку є і рушники, і серветки, і настільники, такі доріжки, а також наша українська вишиванка. Я дуже пишаюся, що перейняла такий досвід. Я б його хотіла передати і своїм дітям, і онукам.

Виставка діятиме до першого липня. В цей час кожен бажаючий зможе доторкнутися до культури та побуту Рокитнівщини.


110616_Vustavka sferadesigner

Схожі статті