+380673870816 +380673870816

У господарстві одного з мешканців Рівненщини піротехніки виявили цілий арсенал

Хотів розпиляти снаряд, натомість залишився без руки. У районному центрі Березне місцевий житель вирішив болгаркою розправитися із артилерійським снарядом часів Другої світової війни. Після вибуху бідолаха позбувся передньої кінцівки. Коли МНСники прибули на місце події жахнулися. Вони у господарстві потерпілого виявили цілу колекцію боєприпасів 70-річної давнини. Довелося евакуювати місцевих жителів.

Коли рятувальники приїхали за місцем виклику, то не повірили власним очам. 42-річний господар у себе на подвір’ї помістив кількасот одиниць боєприпасів. Вони збереглися ще із часів Другої світової війни.

Снаряд калібром 45 міліметрів чолов’яга вирішив розпиляти. У результаті він з детонував та вибухнув. Сміливця у екстреному порядку доставили у лікарню. В результаті вибуху йому відірвало руку.

Силовики під час огляду господарства чоловіка вилучили 29 артилерійський бронебійних снарядів калібром 45 міліметрів, 27 підривачів та масу інших вибухонебезпечних предметів. Звідки чоловік взяв таку кількість зброї - зараз з’ясовують правоохоронці.

Враховуючи високий рівень загрози боєприпасів оточуючим будинкам та людям, які там живуть, згідно рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, силовиками було евакуйовано понад три тисячі місцевих жителів. А 431 одиницю небезпечних боєприпасів піротехніки вивезли для знешкодження.

Схожі статті