+380673870816 +380673870816

У голландських трояндах та турецьких томатах виявили небезпечних шкідників

Ентомологи Центральної науково-дослідної карантинної лабораторії (ЦНДКЛ) виявили карантинний організм - південноамериканську томатну міль. Це перше виявлення цього шкідника в Україні у 2012 році. Про це повідомив прес-центр Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.
    Томатна міль була виявлена в зразках, що відібрані від партії турецьких томатів, які надійшли на адресу київської компанії і призначались для реалізації в Києві та Київській області. Після отримання висновку фітосанітарної експертизи, що засвідчив наявність карантинного організму у живому стані, вантаж було направлено на знезараження.
    А кількома днями раніше у партії голландських троянд, які призначалися для київської компанії, фахівці Укрголовдержкарантину виявили західний квітковий трипс Небезпечного шкідника, який вражає не тільки квіти, а й овочі, виявили в партії імпортних троянд. Цей вантаж затримано та направлено на знезараження. Це вже не перший випадок, коли вітчизняні фахівці фіксують цей карантинний організм саме у вантажах з Голландії.

Схожі статті