+380673870816 +380673870816

У галереї європейського живопису розпочав свою роботу "Новорічно-Різдвяний вернісаж"

У галереї європейського живопису "Євро-Арт" розпочав свою роботу "Новорічно-Різдвяний вернісаж". Тут зібрано майже 4 десятки картин на зимову тематику митців Рівного та області. 

В експозиції представлені роботи 32 живописців нашого краю на зимову та новорічно-різдвяну тематику. У виставковій залі на рівнян чекає зустріч як з роботами корифеїв живопису, так і з картинами початківців.

Інна Білик, арт-директор галереї європейського живопису "Євро-Арт":

- Тут представлені живописці Спілки художників України, а також просто заслужені митці. Є серед робіт і молоді імена. Особливою гордістю нашої експозиції є роботи художників, яких вже немає з нами. Це Колосов та Литвин. Їхні діти та онуки, вони люб’язно дали нам картини для експонування.

Одним із авторів картин, чиї експонуються в галереї, є Євген Чорний. Він займається живописом близько 40 років. Художник розповів, що понад усе любить малювати осінні та зимові пейзажі. Його надихає природа і він її залюбки відображає у своїх роботах. Інколи, через погоду зимові пейзажі замальовує ескізом.

Євген Чорний, художник:

- Якщо дуже холодно, то я роблю маленькі зарисовки. В мене є спеціальний блокнот, а коли приїжджаю у майстерню, тоді і продовжую малювати.

Виставка триватиме до кінця січня. В цей час у галереї проходитимуть зустрічі з митцями Рівного, публічні обговорення, дискусії. А презентація творчого доробку художників краю вкотре підтвердила їх високий рівень.

Схожі статті