+380673870816 +380673870816

У Держкомтелерадіо відкривається телефонна "гаряча лінія" з питань безкоштовного отримання телетюнерів

З 26 березня у Держкомтелерадіо України запрацює телефон «гарячої лінії» (044) 239-61-09, за яким кожен бажаючий зможе дізнатися про можливості безкоштовного одержання телетюнерів. Про це повідомила прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення.
    До категорії громадян, які безкоштовно можуть отримати телетюнери потрапили всі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп); інваліди війни третьої групи; особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні; особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям"; особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.
    Для безкоштовного одержання телетюнеру громадяни, що відносяться до вказаних категорій, повинні до 1 липня 2012 року звернутися до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення із відповідною заявою. Зразки заяв та вся необхідна інформація з питань одержання, підключення та користування телетюнером будуть оприлюднені на стендах у місцевих органах соціального захисту, на офіційних веб-сайтах Держкомтелерадіо, Мінсоцполітики, місцевих органів влади, громадських організаціях захисту прав інвалідів тощо.
    Доставка телетюнерів громадянам буде здійснюватися поштою по мірі надходження заяв громадян до органів соціального захисту та формування списків місцевими державними адміністраціями. Черговість доставки визначатиметься також по мірі надходження заяв. Тобто - хто раніше подасть заяву – той раніше отримає телетюнер.
    Безкоштовне надання телетюнерів зазначеним категоріям громадян буде відбуватися за правилом: один телетюнер - на одне житлове приміщення.

Схожі статті