+380673870816 +380673870816

У держбюджеті на 2012 рік передбачено 30 мільйонів гривень на будівництво сучасних притулків для собак

Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський зустрівся з ініціаторами акції протесту "Stop it" проти вбивства безпритульних тварин. Міністр ознайомився з вимогами ініціаторів акції протесту. Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.
     За підсумками зустрічі Микола Злочевський прийняв рішення прибрати з проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження", розробленого робочою групою при Мінприроди, норму про можливість евтаназії тварин за 5 днів після відлову, а також ініціювати зміну підходу до вирішення проблеми безпритульних тварин, використовуючи європейський досвід, а саме – передати функцію виконання певних робіт - вилову тварин, утримання їх у притулку тощо – від комунальних підприємств громадським організаціям із захисту тварин.
     Таким чином всі вимоги ініціаторів акції протесту задоволені, рішення перебувають у стадії реалізації. Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський повідомив, що за ініціативою Мінприроди у державному бюджеті на 2012 рік передбачено 30 мільйонів гривень на будівництво сучасних притулків для собак.

Схожі статті